A Deutsche Welle már a Spirit FM-en is!

Belföld
Hirdetés

Mit csinál a Deutsche Welle Magyarországon? Milyen feladatokat látnak el az egyik legnagyobb tudósítói hálózattal rendelkező német közszolgálati médium magyar újságírói, milyen tartalmakat készítenek, és milyen felületeken elérhetőek ezek a riportok? A Spirit FM Europeo+ című műsorából ezek is kiderülnek.

Diseri Dóra, a Deutsche Welle (DW) magyar szerkesztőségének vezetője Berlinből jelentkezett be a Spirit új, Europeo+ című műsorába. A DW egy német közszolgálati médium, ami éppen idén 70 éves. A DW eredetileg egy rádióműsor volt, eredetileg pedig a külföldön élő németekhez szólt.

A DW-nek az most a legfőbb küldetése, hogy olyan országokban legyen jelen, ahol a sajtószabadság valamennyire sérült, ezért ott akarják segíteni az újságírók munkáját és a tájékoztatást, “ahol erre a legnagyobb szükség van” - fogalmazott Diseri Dóra.

A beszélgetésből kiderült, hogy a DW-nek már a rendszerváltás előtt is volt Magyarországon műsora, ami  a ’90-es évekre megszűnt. Majd 2020-ban fogalmazódott meg a csatorna vezetőségében az, hogy újra elindítsák a magyar adást. Úgy gondolták, hogy Magyarország az egyik olyan ország, ahol a sajtószabadságot veszélyben érezték.

A szerkesztőség munkatársai jelenleg a magyaroknak, Magyarországról és a nagyvilágról is készítenek híreket, illetve külföldre is készítenek tartalmakat.

A teljes adás itt nézhető vissza:

Hirdetés
Hirdetés