A hatékonyság követőket hozott 

Nemzetközi
Hirdetés

25 országban 1,4 milliárd forint értékben segíti Magyarország a közösségek helyben maradását ebben az évben a Hungary Helps programon keresztül. 

A program egyik fókuszpontja Afrikára esik, hiszen ott a kihívások egyre súlyosabbak, és igaz ez a fegyveres konfliktusokra is. A program nemzetközi megítélése egyébként sokat változott – hangzott el a Magyarország segít! című műsorunkban.

Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a Hungary Helps program felelőse azt mondta: „amióta megtapasztaltuk a migrációs válságnak a fenyegető hatásait 2014-ben Magyarországon, azóta egy következetes álláspontot képviselünk: azt, hogy a migrációt nem menedzselni kell, hanem megállítani, mert nem jelent semmifajta megoldást, se humanitárius szempontból, se esetlegesen a nyugati társadalmaknak az úgymond gazdagítása szempontjából. Ez volt álláspontunknak az egyik fele, a másik fele pedig az, hogy oda kell vinni a segítséget, ahol a baj van, azért indult a Hungary Helps program, hogy a migrációs forrás régiókban a legkiszolgáltatottabb és üldözött közösségeket, a helyben maradását támogassa. Mind a két alapállításunk az európai politikai térben, valamint a nemzetközi szervezeteknek a körében először kritikával találkozott. (…) Most már a Hungary Helps program szempontjából is egymás után értékelik és ismerik el a mi működési elvünket, látva a programunknak a hatékonyságát. Amellett, hogy a politikai színtereken - ahol folyamatosan kritizálnak minket -, ezt nem ismernék be, a nyilvánosság mögött egyre több készséget látunk arra, hogy más európai országok, nyugati országok közös programokat indítsanak a Hungary Helps Programmal.

A teljes adás visszahallgatható itt:

Hirdetés
Hirdetés