A magyar válogatott sikerei vezetnek a piaci források növeléséhez

Belföld
Hirdetés

A magyar kormány célja, hogy a fociválogatott sikereivel minél jobb képet fessen magáról, vélekedett Szabados Gábor sportközgazdász a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában. És ezt nem csupán külföld felé lehet mutatni, hanem Magyarországon belül identitástudatot, közösséget épít és erősít, fogalmazott a szakember.

Ezek a sikerek segítik azt, hogy a magyar labdarúgás minél inkább piaci alapokra álljon, tehát itthon is meglegyen az a szurkolótábor, ami az NB I-es mérkőzéseken is minél nagyobb arányban feltölti a stadionokat, minél több játékos tudjon külföldre igazolni, ezáltal komoly bevételeket szerezve, illetve a magyar klubok úgy tudjanak külföldi kupákban szerepelni, hogy ebből legyen komoly bevételük - sorolta Szabados Gábor sportközgazdász. 

Hogyha megjelennek a piaci források, annál kevésbé kell majd állami forrásokra építkeznie a focinak, ez pedig reális elképzelés, abban ezek a sikerek segítenek, mondta a szakember.

A szakember kiemelte, nem feltétlenül a teljesen önfenntartó a labdarúgás a reális cél, de fontosnak tartja, hogy minél inkább piaci jellegűek legyenek a források.

Teljesen kizárni az állami forrásokat a labdarúgásból nem lehet, ilyen kis országnál ez vagy nagyon jelentős szakmai visszaesést eredményezne, vagy nem lenne fenntartható a modell, fejtette ki.

A teljes adás itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés