A Momentum képviselője szerint el kell érni, hogy ne két volt KISZ-titkár vitájáról szóljon az ellenzéki politika

Belföld
Hirdetés

Sebők Éva a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: a Momentumnak 2023-ban az egyik legfontosabb feladata megmutatni, hogy van alternatíva. Beszélt arról is, hogy várják vissza Donáth Annát a párt élére.

2022 nem volt egy jó év, az elveszített választások hatalmas sokkot okoztak, és a parlamentben sem sikerült olyan teljesítményt nyújtani, mint amit vártak - vélekedett a Momentum országgyűlési képviselője. Sikerként értékelte ugyanakkor többek között a kata-tüntetéseket, amelyek mellé a Momentum is odaállt, hogy Ukrajnában jártak, és hogy bevitték a tanárok és diákok követelését a parlamentbe.

Arra a felvetésre, hogy úgy tűnik, mintha most a DK uralná az ellenzéki térfelet, úgy reagált: a Momentumnak 2023-ban az egyik legfontosabb feladata megmutatni, hogy van alternatíva, és hogy "a magyar politikában el kell érni azt, hogy végre ne két volt KISZ-titkár vitájáról" szóljon a közélet.

A képviselő szerint Donáth Anna volt elnök egy kiemelten fontos politikusa a pártnak, ahogyan Gelencsér Ferenc jelenlegi elnök is. Sebők Éva hangsúlyozta: Donáth Annát várják vissza a Momentum élére, hogy elnöki pozícióba vagy sem, az a belső közösség döntése lesz.

A Momentum és a DK között az utóbbi időben volt átvándorlás, de a politikus szerint a tagcserék most többirányúak, a Momentum befogadott az utóbbi időben volt jobbikost, DK-st, sőt, Kutyapártost is. A távozóknak sok sikert kívánnak - tette hozzá.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés