A Momentum támogatja az előválasztást

Belföld
Hirdetés

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában beszélt arról, hogy támogatnak egy újabb ellenzéki előválasztást. Szerinte önmagában a korábbi előválasztás sikeres volt, ezzel az eszközzel meg tudták mozgatni a bizonytalan szavazókat.

Azonban hozzátette azt is, hogy a bizonytalanok tábora az áprilisi választások óta tovább nőtt, és az e mögött meghúzódó okok tekintetében egyetért Ungár Péterrel abban, hogy az embereket jobban érdekli, hogyan lesz valódi alternatíva a Fidesszel szemben.

„Alternatívát, világképet, ötleteket kell mutatni és nem egymással kell foglalkozni”– fogalmazott Tompos Márton. Hozzátette, hogy szerinte a Momentumnak eddig is volt alternatív világképe: a liberális gazdaságban, erős szociális hálóban és az egységes magyarságban hisznek.

Komjáthi Imre párbeszédet szeretne kezdeményezni az ellenzéki pártok között az önkormányzati választásokra való felkészülésről. Erre Tompos Márton azzal reagált, hogy ugyan nyitottak a Komjáthi Imre által kezdeményezett ellenzéki egyeztetésre, de úgy véli, most inkább a választók problémáival kell foglalkozni, mint amilyen a megélhetési válság is.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés