A tavaszi hadjáratra készül Ukrajna?

Nemzetközi
Hirdetés

Több támadás is zajlik orosz, illetve ukrán oldalról, de ezeket a támadásokat nem minősítené hadászati jellegű, átfogó támadásnak Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, aki a Spirit FM Ostrom című műsorában mondta el véleményét. Ezek taktikai jellegű támadások, fűzte hozzá.

Tarjányi Péter
Tarjányi Péter

Az elmúlt időszakban különösen Donyeck térségében Oroszország próbálja kihasználni az izraeli válságot és előre nyomulni. De ez nem jött össze, és az orosz fél komoly veszteségeket szenvedett - mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Spirit FM Ostrom című műsorában.

Megközelítőleg 50-70 harckocsit illetve lövészpáncélost veszített el Oroszország 2-3 nap alatt, tette hozzá Tarjányi Péter. Elmondta: egy ütközetben 4-5000 embert vesztettek el az oroszok.

Az oroszok totális, második világháborús taktikát alkalmaznak, több hullámban indított támadásokat hajtanak végre, amelyek tavaly óta láthatók, és a ma világában egyáltalán nem működnek, fűzte hozzá a szakértő. “Pokoli veszteségeket hoz” - fogalmazott.

Az ukrán haderő pedig úgy tűnik, hogy a tavaszi hadjáratra készül. Ezt azt jelenti - magyarázta tarjányi - , hogy mindkét fél próbálkozott és próbálkozik most is a Dnyeper térségében. De Tarjányi szerint már készülnek a térre, és a nyári hadműveletek, az intenzív, szárazföldi csapások lassan leállnak.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés