Akku-ügy: Schiffer szerint Gyurcsánytól nem állnak távol az ilyen beruházások

Belföld
Hirdetés

„Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy a DK-elnökétől az ilyen jellegű beruházások nem állnak távol” – reagált a Spirit FM Bennfentesek című műsorában  Schiffer András a DK álláspontjára, miszerint a párt ártalmasnak tartja a debreceni akkumulátorgyár ellen kezdeményezett népszavazásokat.

Emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején valósult meg a Hankook-beruházás és akkor volt a sukorói beruházás is, ami egy madárrezervátumot veszélyeztetett a Velencei-tó környékén. Gyurcsány –Kóka-kormány idején élesítették azt a kiemelt beruházási törvényt, amit a NER átvett és csúcsra járatott.

Schiffer András szerint Debrecenben a Mi Hazánk és az LMP helyesen cselekedett, mert a pártok mégiscsak arra szolgálnak, hogy ha van egy politikai konfliktus, akkor ezeket becsatornázzák a demokratikus döntéshozatalba.

Az ügyvéd a műsorában kifejtette, hogy az ország nemzeti érdekei ellen van, ezért tilos tömegével olyan beruházásokat eszközölni, amik a meglévő vízkészletet tragikusan apasztják.  Szerinte az politikai kérdés, és a pártok arra vannak, hogy felhangosítsák a politikai kérdéseket. Hozzátette, Magyarország elsőszámú nemzeti érdeke a vízvisszatartás, ugyanis az aszály is kevésbé sújtaná az agrárgazdaságot, ha nem folyna ki több víz a medencéből, mint amennyi befolyik

Ezzel szemben Vona Gábor szerint a pártok önálló népszavazási kezdeményezései nem érik el azt a célt, amit szeretnének, mert összekavarják az embereket.

„A Fidesz ebből ha kabarét akar csinálni, akkor mindegyik népszavazási kezdeményezést engedni fogja. Lényegében az országnak lesz papírja arról, hogy Magyarországon az embereknek semmi gondja, merthogy ezek valószínűleg nem lesznek érvényes és eredményes népszavazások” – nyilatkozta Vona.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: 

Hirdetés
Hirdetés