Akkugyárak Magyarországon: széttette a lábát a magyar állam

Belföld
Hirdetés

Több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból. Az elbocsátások oka az lehet, hogy csökkent az elektromos autók iránti kereslet.

Magyar Dávid
Magyar Dávid

Az egyik dolgozó az RTL Híradónak azt írta: „Délután 14:00-kor jött a műszakvezetőnk. Kiabált, hogy jöjjön mindenki ide, mert baj van.” A dolgozó szerint ekkor mondták meg nekik, hogy elbocsátják őket. Ezután összepakoltak, kimentek, elvették a belépőkártyájukat és az öltözőkulcsukat.

Az iváncsai akkumulátorgyárban egyelőre tesztüzem zajlik, a gyártósorok már működnek, de a termelés egyelőre nem indult el. 

Az ott dolgozók úgy tudják, a magyar vezetőség jelenleg is lobbizik azért, hogy magyar munkavállalókat ne küldjenek el, első körben a kirgiz dolgozóktól váltak meg.

Érdekes, hogy a magyar kormány lobbizik annak érdekében, hogy azok a bevándorlók, akiket ő telepít be, előbb veszítsék el a munkájukat, mint az itt lévők - fogalmazott Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Magyar Dávid szerint ez a lobbitevékenység csak a kampány előestéjéig érdekes, utána a kormányt nem fogja ez sem érdekelni. Azt is szóba hozta, hogy már a gyár építkezése során történtek halálos tragédiák, később is volt, hogy rosszul lettek dolgozók. Csak ezután tartottak egyébként munkavédelmi előadást a cég dolgozóinak.

“Az a baj, hogy széttette a lábát a magyar állam, és azt mondta, hogy bármi áron, ti ezt itt folytassátok” - utalt Magyar a kormánynak az akkugyárakhoz fűződő viszonyára. Mint mondta, ha nincs ellenőrzésre szándék, akkor a gyárak nem fogják betartani a szabályokat.

Nemzetellenes tevékenység zajlik, a magyarság elrákosítása zajlik - fűzte hozzá Puzsér. Ezek a multik úgy mérgezik a magyar talajt és szívják le a magyar vízkészletet, hogyha ezt nem Orbán Viktor csinálná, akkor ez a kommunikáció szerint a Soros-terv része lenne. Magyar Dávid kiemelte, hogy mindehhez egy nagy adag állami támogatás is tartozik.

Magyar Dávid a hazai akkugyárakban olyasmi gazdasági víziót lát, hogy “lesz.rom, hogy milyen hatással van bármire, ha a GDP-hez plusz fél vagy egy százalékot hozzátesz, csináljuk”.

Közben néhány napja a momentumos Tompos Márton nyilvánosságra hozta azt a 18 pontot, amiben a magyar állam megállapodott Kínával, amikor a kínai elnök Budapestre látogatott. Magyar Dávid ebből azt emelte ki, hogy bár ez közös nyilatkozat volt, de csak kínaiul jelent meg.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés