Alaposan beszólt Puzsér Tóth Gabinak

Belföld
Hirdetés

Petőfi zenei díjat kapott Tóth Gabi az „Év női előadója” kategóriában. Puzsér Róbert publicista nem rejtette véka alá a véleményét a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában, ahol úgy fogalmazott, Tóth Gabi ezt a díjat a politikai hűségéért kapta meg.

Petőfi Sándor arra ítéltetett ebben a hálátlan, lelkiismeretlen országban, hogy az ő nevével reprezentálják a “kutyáknak” adott díjat - utalt Puzsér Róbert pulbicista a költő A kutyák dala című versére. Ki védi meg Petőfi Sándort attól, hogy a kutyáknak az ő nevével reprezentált díjat adják oda? - tette fel a kérdést a publicista a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában.

A hazafiságot diktáló rendszer 13. évében ez a szolgaságnak a nyelvi kulturális kódja - tette hozzá Puzsér. Szerinte aki Gyurcsány, Horn Gyula, vagy Kádár idején volt hazafi, annak a hazafiságát vagy vallásosságát “bőven elhisszük és tiszteljük”, magyarázta. Puzsér feltette a kérdést: kicsoda az, aki Magyarországon, őszintén ki meri jelenteni, hogy Tóth Gabinak ez a díja a hangjához, vagy az előadóművészetéhez tartozik, nem pedig a “megtéréséhez” - nem a Jézus Krisztushoz, hanem az Orbán Viktorhoz való megtéréséhez kapcsolódik? Szerinte ez a díj a politikai hűségért járt Tóth Gabi esetében. 

A díjátadón az Ismerős Arcok együttest is elismerték, róluk Puzsér elmondta, hogy ők “nem az Orbán-rendszerrel együtt” lettek  nemzeti szelleműek, hanem már jóval előtte is azok voltak.

A teljes adás itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés