Álkeresztény kurzus vezeti Magyarországot Puzsér szerint

Belföld
Hirdetés

“Nekem annyira elegem van már, hogy a szimbolikus politika háttérbe szorítja az ország ügyeit” - mondta Puzsér Róbert az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en.

A bíróságon fog eldőlni, hogy épülhet-e új kereszt a Nagy-Szénáson, aminek augusztusban elégetett elődje nemrég került az érdeklődés középpontjába. Menczer Tamás október végén jelentkezett be a hegycsúcsról. Videójában felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a keresztégetést bárhol Magyarországon. Elmondta azt is: a kormányhivatal kiadta ugyan az engedélyeket az új kereszt felállítására, de vannak, akik ezt nem akarják. Megnevezte Füri Andrást, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, és Vojczek Juditot, a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület elnökét, akik szerint a keresztállítással védett növényeket és állatokat pusztítanának ki. Vojczek emellett megtámadta a kormányhivatali engedélyt is a bíróságon. Menczer szerint itt már nem környezetvédelemről van szó, ez modernkori keresztényüldözés.

Vojczek a politikus kijelentéseire reagálva azt mondta: „Semmi kifogásunk a keresztállítás ellen, ha azt nem a fokozottan védett területen állítják fel”. Füri András pedig azt írta: nem keresztényüldöző, és hisz abban, hogy a természet Isten Temploma, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak a védelme. „Minden más csak ez után következhet!” - fogalmazott.

Az eredeti keresztet egyébként néhány éve ismeretlenek állították fel: engedély és megfelelő alap nélkül.

Hegyi-Karabahban tényleg üldözik a keresztényeket, de az nem fáj - mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó műsorában. A publicista hozzátette: ott hús-vér embereket üldöznek, nem egy keresztet égetnek el. Szerinte utóbbi esetben érdemes a szándékot is vizsgálni, úgy látja ugyanis, hogy egy kereszt égetése önmagában még nem keresztényüldözés. 

“Nekem annyira elegem van már, hogy a szimbolikus politika háttérbe szorítja az ország ügyeit” - mondta Puzsér. “Az egész bűzlik, az egész kamu. Ezek a fontos ügyek Magyarországon?” - kérdezte. Szerinte akinek a kereszthez tartozik a kereszténysége, “az annyit is ér”.

Kovács 4 Zoli kiemelte, hogy a természetvédőknek nem volt bajuk a korábbi kereszttel, hanem annyit kérnek, hogy újat már ne építsenek oda. Azt mondta, szinte csak a külsőségek a fontosak, és a valódi, tényleges keresztényüldözésről már nincs szó.

Álkeresztény kurzus vezeti Magyarországot, uralja az ország politikáját, gazdaságát, összes vármegyéjét és szektorát - mondta Puzsér. Hozzátette: és ez az álkeresztény kurzus keresztényüldözést szenved Magyarországon, miközben minden az övék - azért, mert néhány h.lyegyerek kimegy és elégeti a keresztet. “Ez teljesen abszurd”, fogalmazott. Miközben a miniszterelnök Közép-Ázsiában mindenféle muzulmán zsarnokkal és félzsarnokkal “bratyizik”, és gratulál Hegyi-Karabah elfoglalásához, valamint a Türk Tanácsban a legkülönbözőbb muzulmán testvérekkel szövetkezik, magyarázta tovább Puzsér.

Puzsér azt kérdezte: nem lehet, hogy ez az ügy arra jó, hogy véletlenül se az ország jövőtlenségével, Kelet-Magyarország leszakadásával, az oktatási, az egészségügyi szektor legatyásításával foglalkozzon a közbeszéd?

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: