Alternatív népszavazás: ugyanazt az eszközrendszert használták, mint a kormány

Belföld
Hirdetés

Hétfőn véget ért Magyarország első alternatív népszavazása, amelyen összesen 114 941 ember mondott véleményt az oktatás hét legfontosabb kérdésében. Puzsér szerint nem tűnnek demokratáknak azok, akik a népszavazás nevében közlik, hogy mire kell szavazni.

Hétfőn véget ért Magyarország első alternatív népszavazása, amelyen összesen 114 941 ember mondott véleményt az oktatás hét legfontosabb kérdésében – közölte keddi sajtótájékoztatóján az aHang, hozzátéve: nagyon büszke az eredményekre, hiszen 8 nap alatt csaknem 115 ezer ember szavazott egy hitelesített választási rendszeren keresztül, és állt ki egy egyenlőbb, esélynyújtó, megfelelően finanszírozott, 21. századi oktatási rendszerért. Mind a hét kérdésben elsöprő arányban az igenek kerültek többségbe. A részletekről elárulták, hogy a résztvevők 39,58 százaléka személyesen, valamelyik szavazósátornál, míg 60,42 százaléka online, okoseszközön vagy számítógépen keresztül szavazott. Kiderült az is, hogy a 7IGEN-es alternatív népszavazás második fordulójaként egymillió üres nemzeti konzultációs ívet szeretnének összegyűjteni.

Különös, hogy mekkora demokrata volt Orbán Viktor, amikor még Gyurcsány volt hatalmon. Népszavazást kezdeményezett, amire mindannyian nagy örömmel mentünk el szavazni, hiszen kaptunk egy husángot Orbán Viktortól a kezünkbe, hogy azzal végigverjünk a Gyurcsányon, meg a gyurcsányi eliten, és mi azt nagy élvezettel végre is hajtottuk. Tulajdonképpen a fülkeforradalom főpróbája zajlott - fejtegette Puzsér Róbert publicista az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en. Hozzátette, úgy lehetett látni akkoriban, hogy Orbán Viktor a nép pártján áll, és kvázi az emberekkel közösen akarja Magyarországot megváltoztatni, vagy legalábbis “Gyurcsány kezéből kicsavarni a kormányrudat”.

Miután Orbán Viktor hatalomra jutott, azóta egyetlen alkalommal nem kérte ki az emberek véleményét - fűzte hozzá Puzsér. Mire Magyar Dávid rögtön reagált is: hiszen azt mondják, 4 évente kikérik az emberek véleményét az országgyűlési választásokon.


A 7IGEN-es népszavazással kapcsolatban Magyar Dávid elmondta, hogy már a neve miatt is hajlik a nemzeti konzultáció felé. Puzsér szerint nem tűnnek demokratáknak azok, akik a népszavazás nevében közlik, hogy mire kell szavazni. Magyar Dávid hozzátette, hogy emellett pont olyan állításokat fogalmaztak meg, amikre nehéz mást mondani. “Semmi értelme, de mindegy, megnéztem, megcsináltam”, tette hozzá.

Az aHangosok, bár ellenzik az ország politikáját, de közben indirekt módon átvették az ország szellemét - fogalmazta meg a műsorban Puzsér Róbert. Ehhez hasonlította a korábban Karácsony Gergely által indított lakógyűlést, ami szerinte “nem ér semmit, hanem egy propagandaintézmény”. 

Magyar Dávid úgy látja, bevitt egy “innovációt” a rendszerbe, egy olyan innovációt, ami a hatalom megtartásának egy jobb eszköze, és ez a konzultáció. Az ellenzék látván ezt összerakta a saját népszavazásukat, Magyar szerint az aHangosok talán észre sem vették, hogy ugyanazt az eszközrendszert használják. “Mert ezt ismerik, ezt értik, ennek az árnyékában élnek”, reagált Puzsér a felvetésre.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés