A Jobbik alelnöke nem lepődött meg, hogy több volt párttársa is a Külügyminisztériumhoz igazolt

Belföld
Hirdetés

Két korábban a Jobbikban politizáló politikus is a kormányzatnak fog dolgozni a jövőben. A HVG információi szerint Torontóban lesz főkonzul Bencsik János, aki 2020-ban Jakab Péter miatt lépett a Jobbikból, majd Polgári Válasz néven egy új, jobb-közép pártot alapított, amelynek egy ideig az elnöke is volt, erről a tisztségéről azonban nemrégiben lemondott. 

Nem csupán ő az egyetlen volt jobbikos politikus, aki a Külügyminisztériumnál kapott állást. Egykori párttársáról, Volner Jánosról a Telex írta meg ugyanis, hogy külgazdasági attaséként fog dolgozni Szingapúrban. Ő már 2018-ban, a választási vereség után elhagyta a Jobbikot, majd több társával együtt megalapította a Mi Hazánk parlamenti képviselőcsoportját, egy évvel később azonban innen is kilépett, majd 2020-ban egy magáról elnevezett pártot és életre hívott, amellyel nem indult el végül az idei országgyűlési választáson. 

A Spirit FM Aktuál című műsorában csütörtök reggel vendég volt Ander Balázs, a Jobbik alelnöke is, akit többek között arról kérdeztünk, mit szól hozzá, hogy két korábbi párttársa is kormányzat szolgálatába állt. 

Ander ezzel kapcsolatban azt mondta, nem igazán lepte meg a dolog őket. A Jobbik alelnöke emlékeztett, korábban Volner János nyújtotta be az Országgyűlés elé azt a törvényjavaslatot a parlamenti választások előtt, amely megakadályozta, hogy végül két listán indulhasson az ellenzék a Fidesszel szemben. 

Ander Balázs szerint ezzel jó szolgálatot tett a kormányoldalnak, ők pedig ezt fel tudták használni a kampányukban. 

"Valójában szerintem a kormánypárti képviselőket kellene megkérdezni arról, hogy a nevezett urak mivel érdemelték ki ezeket a magas pozíciókat, mik voltak azok a szolgálatok, amelyeket adott esetben az anyapártnak tettek, és amelyekért ilyen jutalmat érdemeltek."

- zárta rövidre a dolgot a Jobbik alelnöke. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés