Az élet dallama – ez Jamaica

Nemzetközi
Hirdetés

Reggae, jó ételek, kedves emberek, a zene lüktetése és hófehér homokos strandok – hogy mi vonzza a turistákat Jamaicába, erről beszélt a Spirit FM Exkluzív című műsorában Edmund Bartlett, az ország turisztikai minisztere.  

„Rendkívüli konyhánk van, rendkívüli élelmiszerkülönlegességeink vannak, és ezeket világszerte ismerik. És ennek az egyik oka részben az, hogy rendkívül sok országban rendkívül sok közösségből érkeznek hozzánk emberek, és ezért a jamaicaiak igyekeznek a különböző konyhaművészeteket integrálni és a magukévá tenni” – merült el a részletekben a miniszter. 

Edmund Bartlett arról is beszélt, hogy a zene mennyire átjárja az életüket: „Van egy dallamossága az életünknek. A zene megjelenik, tükröződik a cselekedeteinkben és a beszédünkben, mozgásunkban. De hogy hogyan lehet megragadni a jamaicai életérzést? Ennek a természet szeretete a harmadik összetevője a zene és a kiváló ételek mellett.”

Magyarország - Jamaica viszonylatban még nagyon kicsi a turistaforgalomnak, de arra készülnek, hogy ezt megduplázzák a közeljövőben.

„Szeretnénk, hogy a magyarok jobban megismerjék Jamaicát, és hogy a jamaikaiak jobban megismerjék Magyarországot”- zárta a beszélgetést a miniszter. 

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: