Babarczy Eszter: Hamis világban élünk

Belföld
Hirdetés

Babarczy Eszter a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában beszélt őszintén a gyerekkoráról és a könyveiről.

Nehéz puttonyt adott neki, hogy híres szülők gyermekeként nőtt fel - szülei házassága nem volt tökéletes, voltak komolyabb törések, mondta el Babarczy Eszter kritikus, egyetemi oktató a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában. Elárulta, hogy volt egy nagyon magas elvárás feléjük, gyerekek felé, amit nem tudtak mindig teljesíteni.

Úgy érzi, siker- és celebcentrikus világban élünk, ahol a szenvedés, a gyengeség, a kudarcérzés, a tökéletlenség érzése kiesik a fősorodból, amiről nem lehet beszélni. Ő pedig mindig arról akar beszélni, amiről nem lehet.

Közel van az életéhez mindkét kisregényének a témája, sok mindent merít abból, amit átél. Volt egy olyan céjla, hogy aki úgy éli meg az életközepi válságot, hogy nem sikerült teljesíteni azokat a terveket, amiket részben a szülőktől, részben a társadalomtól kapott, és ezért kudarcnak érzi az életét, arról is lehessen beszélni. Azokat a veszteségeket, amiket az ember 50 fölött muszáj, hogy elkönyveljen, meg kell gyászolni. De ha nem lehet róla beszélni, nem lehet gyászolni.

Annyira hamis világban élünk, ami megbetegít, és zsigerileg ellenállással reagálok - fogalmazott. 

Arról is beszélt, hogy az élet végét és a megöregedés és tabusítva lett, és amikor az ember elérkezik oda, hogy a szülei megöregednek és segíteni kell rajtuk, rájön, hogy nem készítették fel erre a feladatra. 

A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza:

Hirdetés
Hirdetés