Balogh Péter: ahol a törvények szabályozzák, ott jobb lesz az életünk

Belföld
Hirdetés

Felnőtt koromra tudtam meg, hogy nekem tökéletes gyerekkorom volt - mondta  Balogh Péter, szoftverfejlesztő, üzletember, az NNG navigációsszoftver-gyártó cég alapítója a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában. 

Balogh Péter
Balogh Péter

Ez szerinte azért van, mert akinek jó gyerekkora van, az belülről ezt nem tudja, nem látja a kontrasztot, hogy máshogy is működhet egy család, vagy a világ. Sosem volt otthon balhé, nem ittak, nem voltak nagy drámák az életében - sorolta.

A műszaki érdeklődés viszont villamosmérnök szüleinek köszönhetően mindig is jelen volt az életében. Ugyanakkor vézna kisgyerek volt, nem focizott együtt a társaival, így a sport sokáig kimaradt az életéből, de hamar megtalálta a hivatását a számítógépben, így 7 éves kora óta programozó. 10 éves korában már tudta, hogy egy nemzetközi szoftvercéget szeretne felépíteni.

Azt mondta, izgalmas változásokat hoz most a technológia, szerinte sose volt ilyen gyors és ilyen mértékű eddig a változás, de sose volt az emberiség ilyen gyors abban, hogy ezeket a területeket szabályozni, átlátni tudja, és az emberiség érdekét képviselni tudja, ezáltal leszabályozni a területet, hogy biztosan csak a jó ügyet szolgálja.

Úgy látja, bár vannak nehézségek, de összességében minden a jó irányba halad. Ehhez kell az is, hogy behozzuk a kapitalizmus játékszabályaiba a közös értékek.

Hisz abban, hogy a technológia fogja megoldani a környezetszennyezési problémákat. Ahogyan a cégek környezetterhelését egyre inkább mérik, kimutatják, akkor a cégek kénytelenek lesznek erre költeni. Amint költenek, megjönnek azok a szolgáltatók, akik megoldják ugyanazt kevesebb műanyagból, kevesebb szén-dioxidból. Felértékelődik, ha valami helyben termesztett és nem a világ túlsó feléből jön, azaz átrendeződik a gazdaság egy fenntarthatóbb irányba.

Örül annak, hogy azt is kezdik megkérdőjelezni, hogy az online térben, például a social mediában az emberek lelkét lehet-e azért tönkretenni, hogy egy cég reklámbevételhez jusson, és ezt elkezdik szabályozni. Ahogy lesznek erre szabályozások, adók, törvények, elkezd tisztulni a piac, elkezd kevésbé rabló módon működni a webkereskedelem. Szerinte ahol a törvények szabályozzák, ott jobb lesz az életünk.

A teljes beszélgetést nézze vissza itt:

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: