“Belefáradtak a háborúba az emberek”

Nemzetközi
Hirdetés

A Magyarok Kijevi Egyesületének elnöke, Petneházy Gyula azt mondta a Spirit FM Nagykép című műsorában, hogy a névtelen, internetes szavazásokból az derül ki, hogy az emberek békét szeretnének Ukrajnában.

“A kárpátaljai magyarok nem azért nem beszélnek ukránul, mert nem tudnának, hanem azért, mert nem engedélyezik a pedagógusoknak, hogy úgy tanítsák az ukrán nyelvet a magyar gyerekeknek, mint idegen nyelvet. Oktatási, metodikai problémák is vannak” - mondta el Petneházy Gyula, a Magyarok Kijevi Egyesületének elnöke a Spirit FM Nagykép című műsorában.

A háborúval kapcsolatban ezt mondta: akik minden területet vissza akarnak kapni, azoknak nincsenek közelebbi barátai, rokonai a fronton. Akik pedig eltemették a barátjukat, férjüket, családtagjukat, azok sokszor kevésbé “harciasak”.

Petneházy Gyula elmondta, hogy a hivatalos közleménykutatási eredmények általában azt hozzák, hogy támogatják az emberek az ukrán kormány célkitűzéseit. Az internetes névtelen szavazások alapján azonban azt lehet mondani, hogy inkább belefáradtak a háborúba az emberek, békét szeretnének - vélekedett az elnök.

A teljes adás itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés