Bencsik-Rákay szópárbaj: Milyen furcsa vallomások a jobboldalról!

Belföld
Hirdetés

Miután Rákay Philip az 1848. március 15-ről szóló Most vagy soha című film kreatív producere lejúdásozta Bencsik Andrást, aki egy kritikában vallotta be, hogy nem tetszik neki a film, Bencsik Gábor – András testvére – szállt bele Rákay Philipbe. 

„Rákay Kálmán, aki szereti Philipnek szólíttatni magát, bár nem tudom, egy magyar ember miért akar angol nevet magának, szóval Rákay Kálmán hollywoodi léptékú pénzből csinált egy filmet 1848. március 15-ről. Olyan, amilyen, egyeseknek tetszik, másoknak nem” – kezdte Facebook posztját Bencsik Gábor. Majd így folytatta: Hogy Rákay Kálmán a rendelkezésére álló összes fórumon dicséri és dicsérteti a maga produkcióját, az legföljebb ízléstelen, de ilyet már láttunk. Az viszont elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével, és pusztán a témaválasztásra alapozva hazafi kötelességnek minősíti a produkciójának elismerését, a bírálatot pedig hazafiatlannak, sőt egyenesen árulásnak nevezi. Bencsik szerint, ha nemzeti színekbe csomagolva a dilettantizmus is elismerést arat, abból hamar kontraszelekció lesz, amiből pedig elkerülhetetlenül hanyatlás következik. 

Milyen furcsa vallomások a jobboldalról! - jegyezte meg Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Vajon hol késtek ezek eddig? És miért csak Rákay Kálmánnal kapcsolatban tudnak ezek megfogalmazódni? Hogyan nem tudnak ugyanezek megfogalmazódni Orbán Viktornak a rendszerével kapcsolatban? - sorolta a kérdéseket.

Ahogyan Rákay Kálmán árukapcsolja  a nemzeti identitást és a saját hulladék filmjét, pontosan ugyanúgy árukapcsolja Orbán Viktor a saját kormányzását meg a hazafiságot és a nemzeti érzést - fogalmazott. Ráadásul ugyanúgy kontraszelekcióhoz vezet, mint ahogyan Rákay Kálmán művelete, ami egy csip-csup ügy, ami az illiberális Magyarország csekély kis tünete - tette hozzá Puzsér.

Szerinte ebben a helyzetben meg kell védeni Rákay Kálmánt, mert ő semmi mást nem csinál, mint amit Orbán Viktor ebben az országban diktál, amit ő csinál nagyban. Azt kérdezi, miért minket traktálnak ezzel a Bencsik-fivérek, amikor Orbán Viktornak kellene megújulnia?

Béndek Ábris szerint bizonyos szempontból ez az önkényuralmi rendszerek velejárója, hogy vannak emberek, akik az egész karrierjüket arra tették fel, hogy “felfelé nyaljanak”, akik aztán elkezdenek veszekedni egy olyan filmen, amit “nyilvánvalóan nem Rákay Philip, hanem a kurzus hozott létre”, majd elkezdenek veszekedni, hogy melyikük szolgálja jobban Orbán Viktort. 

Puzsér szerint ha Rákay Philip soha nem “júdásozik”, akkor soha nem vetődik fel, hogy az diktál itt magyarságot, aki a magyar keresztnevét eldobta és választott helyette egy angol nyelvű keresztnevet.

A teljes beszélegtés itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés