Bevált az online árfigyelő?

Belföld
Hirdetés

Élénkíti a versenyt az árfigyelő, de ahogy az infláció felfutásának is részletes és összetett okai voltak, úgy a csökkenésének is összehangolt folyamatai játszódtak le az elmúlt hónapokban, ennek az egyik eleme volt az online árfigyelő rendszer - mondta el Horváth Bálint, a Gazdasági Versenyhivatal kommunikációs vezetője a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában.

A szakember emlékeztetett, hogy a rendszer tavaly júliusban indult el, 62 termékkategóriával.

Két fontos tapasztalattal lettek gazdagabbak, az egyik, hogy volt igény egy ilyen szolgáltatásra, a szakember szerint az emberek tudatosabbak lettek a vásárlásban ennek köszönhetően.

A másik pedig az, hogy az árfigyelő élénk versenyt idézett elő a kereskedelmi láncok között, ami a kötelező akciózással kiegészülve jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy egy év alatt mintegy tizedére zuhant vissza az élelmiszer-infláció mértéke Magyarországon. 

Kiemelte, hogy a rendszer mögött bonyolult informatikai háttér működik, illetve a csatlakozóknak vállalniuk kell, hogy a mostmár 78 termékkategóriában az összes terméket feltöltik. 

Az is elhangzott, hogy zajlanak a tárgyalások annak érdekében, hogy bővüljön azon áruházláncok köre, akik csatlakozhatnak az online árfigyelőhöz.

A teljes adás itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés