BKK: folyamatosan indulnak és szűnnek meg buszjáratok Budapesten

Belföld
Hirdetés

A napokban elinduló 210-es buszjáratról kérdeztük a Budapest percekben Bodor Ádámot, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatóját.

Van egy egységes forgalmi modellje a BKK-nak, ami jól megmutatja azt, hogy a budapestiek honnan hova utaznak. Láttuk, hogy a Lánchíd elsősorban az I., a XII. kerület esetében játszik szerepet a budai oldalon a közlekedési munkamegosztásban – erről Bodor Ádám beszélt a Spirit FM Budapest percek című műsorában. A BKK mobilitásfejlesztési igazgatója, mint mondta: miután a Lánchídon most egy ideiglenes forgalmi rend van, arra gondoltak, hogy próbálják meg mindenki számára elérhetővé tenni a pesti belvárost. A 210-es buszt addig nem lett volna értelme elindítani Bodor Ádám szerint, amíg a Lánchíd forgalmi rendje nem volt megfelelő, hiszen úgysem használtak volna az utazók egy olyan buszvonalat, ami a hídon állt volna a dugóban.

Ez a járat is azt a célt szolgálja, hogy azokon a területeken, ahol eddig nem volt versenyképes a közösségi tömegközlekedés, átültessenek embereket autóból buszra.

Arról is beszélt, folyamatosan figyelik a buszok telítettségét, kihasználtságát, így folyamatosan indítanak és szüntetnek is meg járatokat.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés