Bod Péter Ákos: a magyar állam el van adósodva

Belföld
Hirdetés

Sok kell most az állampapírból, mert a magyar állam el van adósodva, mondta Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke a Spirit FM Partvonal című műsorában.

Gazdaságvédelmi akciótervet hirdet a kormány, például árplafont vezet be az áramra a feldolgozóiparban, a szálláshely-szolgáltatásra és a raktározásra, de döntöttek arról is, hogy augusztustól a SZÉP-kártyával hideg élelmiszert is lehet venni.

A legfontosabb az ország és a költségvetés állapota - fogalmazott Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke a Spirit FM Partvonal című műsorában.. Kell a pénz a költségvetésnek, finanszírozni kell az államháztartás hiányát, sorolta a szakértő. Korrekciós intézkedések vannak, amelyeknek a célja, hogy működőképes legyen a gazdaság és a költségvetés is megkapja a neki szükséges forrásokat. Úgy érzi, hogy idén nem ez lesz az utolsó gazdasági korrigálás.

Azt is elmondta Bod Péter Ákos, hogy Magyarországra jön egy újabb koreai vagy kínai gyár, annak lehet pozitív hatása az ipari termelésre, de nem helyettesíti az uniós segélyt és a kedvezményes hitelt, mert az a támogatás a mi pénzünk. A kínai gyárnál viszont “azé a profit, aki azt hozta”.

Az állampapírokkal kapcsolatban azt mondta, hogy nem egy kockázatos befektetés, ezért nem is lehet rajta nagyot kaszálni. “Az állampapírral semmi gond nincs, a gond talán csak az, hogy nagyon sok kell most belőle, mert a magyar állam el van adósodva. Hát ezt tudtuk” - zárta Bod Péter Ákos.

A teljes adást itt lehet meghallgatni:

Hirdetés
Hirdetés