Brutális bírságot kapott a Booking

Belföld
Hirdetés

Közel 400 millió forintos bírságot kapott a Booking a GVH-tól, és ez nem az első büntetés volt.

Horváth Bálint, a GVH kommunikációs vezetője a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában hangsúlyozta, hogy egy utóvizsgálatról van szó, amit a hivatal nemrég lezárt, hiszen az eredeti vizsgálat még 2018-ban indult és 2020-ban zárult le. Ennek az eljárásnak a vége szintén rekordbírság lett: 2,5 milliárd forinttal sújtották a Bookingot.

Az utóvizsgálat során jutott a hivatal arra a megállapításra, hogy a korábban megállapított jogsértésekkel nem hagyott fel a cég, számos ponton továbbra is megtévesztették a magyar fogyasztókat.

A cég az eljárás végső szakaszában azt jelezte, hogy módosítja a kifogásolt kereskedelmi gyakorlatait annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a GVH elvárásainak, a fogyasztók jogos érdekeinek.

Horváth Balázs felhívta a figyelmet, hogy mindenki körültekintően járjon el a nyári utazásai megtervezésekor. Ne fussanak bele impulzusvásárlásba, ne hagyják, hogy a döntésükben sürgessék őket, mindig hagyjanak elég időt az egyes ajánlatok összevetésére - tanácsolja a szakember.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

Hirdetés
Hirdetés