Budaházy: nyilvánvaló, hogy ilyet nem lehet csinálni

Belföld
Hirdetés

Kegyelmet adott Novák Katalin köztársasági elnök Budaházy Györgynek és társainak. A terrorizmus miatt jogerősen 6 év börtönbüntetésre ítélt aktivistát kiengedték a váci börtönből. A Spirit FM Aktuál című reggeli műsorának Budaházy György volt a vendége.

“Nagyon jó érzés” - mondta Budaházy György arra a kérdésre, hogy milyen újra szabadon lenni. Hozzátette, hogy szörnyű évek vannak mögötte, volt börtönben is, házi őrizetben is, és mint elmondta a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában, a családja életét is számtalanszor kellett emiatt átrendezni. 

Iszonyú meghurcoltatás volt

 - tette hozzá. “Megbűnhődtünk, mintha egyáltalán csináltunk volna valamit” - mondta Budaházy György.

Megbánta? - tette fel a kérdést az Aktuál műsorvezetője, mire Budaházy György azt mondta, végig tagadták a vádakat, és ez most sincs másként. Szerinte egy “borzasztó rosszindulatú bíró” elfogult ítéletet hozott, másodfokon pedig csak “szabadulni akartak” az ügytől.

Nem mondom, hogy ma született bárány vagyok, csak azt mondom, hogy nem értek egyet azzal, ami a vádiratban le volt írva

 - magyarázta Budaházy György. Állítja, a vádiratban lévő vádak nem igazak, illetve “az jogilag nincs is bizonyítva ránk”. 

Budaházy György a beszélgetés során kiállt amellett, hogy az akkoriban hatalmon lévő kormány követett el terrorizmust a lakosság ellen, ami ellen egyszerűen fogalmilag kizárt a terrorcselekmény elkövetése. 

“Belelőttek a tömegbe, embereket agyonvertek, kilőtték a szemüket, ezt nem lehet úgy venni, mintha nem történt volna meg. Minden ennek a következménye volt, ezek a cselekmények nem függetlenül történtek csak úgy. Ha ma az antifa nekitámad bármikor is bármelyik magyar vezető politikusnak, csak úgy, annak nem volt ilyen előzménye. Tehát azért ne válasszuk ezt ettől. Ettől még elismerem, hogy ezek a cselekedetek az akkor hatályos magyar jogszabályi lehetőségeken túl voltak, nyilvánvaló, hogy nem lehet ilyet csinálni” - mondta Budaházy György.

Kérdésre elmondta, hogy az elmúlt 12-13 évben már nincs szükség a forradalmár énjére, “ezt a rendszert legitimnek tartom”, nem érzi úgy, hogy lázadni kellene ellene.

“Gyurcsány Ferenc és az ő rendszere úgy bukott meg, ahogy Európában még soha senki, nemhogy Magyarországon. Példátlan dolog volt, ami akkor történt” - mondta el véleményét Budaházy György.

“Örülök, hogy a köztársasági elnök ezt a lépést megtette, nem követelőzök rajta többet, így jártam. Eleget szenvedtem, ez nem olyan szörnyű dolog, mint ami eddig volt” - árulta el Budaházy azzal kapcsolatban, hogy a közügyektől továbbra is el van tiltva.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés