Budapesti repülőtér: messze még a megállapodás

Belföld
Hirdetés

A Spirit FM Aktuál című másorának Varga G. Gábor repülési szakértő volt a vendége.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport is tájékoztatta az Európai Parlament delegációját a küldöttség budapesti útja során. A hírek szerint szóba kerültek a repülőtérrel kapcsolatos, folyamatban lévő ügyek. Varga G. Gábor repülési szakértő volt a Spirit FM Aktuál című műsorának a vendége.

Az, ami a repülőtér eladása körül zajlik, “meglehetősen bonyolult helyzet”, fogalmazott az Egek ura blog alapítója. Varga G. Gábor szerint jogos igénye egy kormánynak, hogyha meg szeretné vásárolni a magántulajdonban álló nemzetközi repülőteret. A kérdés ilyenkor az, meg tud-e állapodni a két fél?

A magyar helyzet azonban legalább 2,5 éve tart, folyamatosan napirenden van, és a szakértő szerint nincs közel a két fél álláspontja. “Ha a miniszterelnök Katarban egy egyébként üzleti látogatáson azt mondja, hogy ő nagy örömmel venné, ha katari finanszírozók részt vennének ebben a projektben, akkor az azt jelenti, hogy finanszírozó-keresés zajlik, és keresünk olyan barátokat, akik be tudnak szállni” - mondta. Vagyis még egyáltalán nincs kilátásban a tranzakció.

A szakértő azt is elmondta, hogy ideális helyzetben az állam és az aktuális menedzsment partnerként tud dolgozni, de ez most nem teljesen valósul meg. “Egy professzionális menedzsment minden fejlesztést támogat” - mondta el Varga G. Gábor.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: