Civil állatvédők, figyelem - elindult egy fontos pályázat

Belföld
Hirdetés

30 évig a civil szervezetek tartották életben Magyarországon az állatvédelmet, ezért is szeretnék, hogy a kormányzat elismerje a munkájukat - mondta Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában.

Emlékeztetett, 2022-ben is meghirdettek egy 500 millió forintos keretösszegű pályázatot, amiből akkor 187 állatvédelmi szervezet kapott támogatást. Idén ismét ugyanekkora keretösszegű pályázatot hirdettek, amire várják az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek pályázatát. Civilek visszajelzései alapján most bekerültek a mentőkutyás alapítványok is - a törökországi földrengés során megmutatkozott, milyen nagy szükség van az ő munkájukra is, ezért ők is tudnak most pályázni. 300 ezer forint és 10 millió forint között lehet egyébként pályázni, tette hozzá a kormánybiztos.

Az adásban szóba került az év elején alakult Közös ügyünk az Állatvédelem Alapítvány is. Ovádi Péter elmondta, hogy azért jött létre az alapítvány, hogy híd alakuljon ki a szakma és a civil szervezetek között. Szerinte jól építik ezt a hidat, és már számtalan együttműködést sikerült összehozniuk. Például bevonták a polgárőröket a munkába, előkészítették a pályázatot, de céljuk az edukálás is. “A ma gyermeke a jövő állattartója”, fogalmazott.

Ovádi Péter kijelentette: Magyarországon nem kötelező állatot tartani, aki viszont tart, az felelősen tegye ezt. Úgy látja, állatszerető társadalom vagyunk, 10-ből 7 háztartásban van valamilyen állat.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés