Családi napot tart és interaktív tárlaton mutatkozik be a Magyar Honvédség

Belföld
Hirdetés

Május 21-e a Magyar Honvédelem Napja. Ebből az alkalomból immár hagyománynak mondható, hogy ezen a napon a Magyar Honvédség nagyszabású családi rendezvénnyel várja az érdeklődőket a Városligetben és idén immár a Fővárosi Állat és Növénykertben is.

De nyílt kiállítás a Bálnában is. Ezekről az eseményekről beszélgettünk Prohászka Petra századossal, a Honvéd Vezérkari Iroda beosztott főtisztjével és Rozs Gergely hadnaggyal, a Toborzókampány egyik arca, az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság testnevelő tisztjével a Katonadolog című műsorban.

A Városligeti családi napon a Fővárosi Állat és Növénykertben is lesznek programok. A helyszín választás nem véletlen, ugyanis ezen napon a Leopárd nemcsak, mint harckocsi kap szerepet, hanem a Honvédelmi Minisztérium örökbefogadással szeretné támogatni ennek a veszélyeztetett állatnak a fennmaradását. Programok a Városliget területén is lesznek, ahová a kisgyerektől a nyugdíjasig várnak mindenkit.

„A hagyományőrzőktől kezdve egészen a high-tech hadseregig minden elem ott lesz és képviselteti magát. Az alakulatok mindennapi életébe lehet betekintést nyerni, akár a különleges katonák nem mindennapi hivatásáról beszélünk, akár a tűzszerészeknek szintén a nem mindennapi hivatásáról beszélünk, illetve az Altiszti Akadémiának is számos eleme lesz kint. Az egyik legfontosabb és szerintem a leglényegesebb, leglátványosabb elem lehet a sportszázadnak a jelenléte, ahol olimpikonokkal, katonasportolókkal fényképezkedhetnek gyerekek” – mondta Prohászka Petra százados.

Május 9-én nyitotta meg kapuit egy honvédségi kiállítás a Bálnában, amely Magyar Honvédség múltját és jelenét próbálja összekötni, és egyfajta interaktív módon átadni a látogatóknak.

„A látogatók bepillantást nyerhetnek például első, illetve második világháborús eszközök használatába, illetve egy picit az első és a második világháború környezetébe is bele tudnak kóstolni, legyen az akár tényleg a harcmező, vagy mondjuk egy egészségügyi sátor. A modern tárlatát tekintve a kiállításnak igen széles skálában találhatóak eszközök, harci eszközök, illetve haditechnikák” – mondta a kiállításról Rozs Gergely hadnagy.

A Bálnában nyílt kiállítás előzetes regisztrációval látogatható. A teljes beszélgetést visszahallgathatják itt: 

Hirdetés
Hirdetés