Csintalan úgy érzi, elárulta a hazája

Belföld
Hirdetés

Úgy kaptak kegyelmet Budaházy Györgyék, hogy jószerivel senki nem emlékszik semmire és a közvélemény lényegében kizárólag az ő verziójukról értesült - rótta fel az idő múlását Csintalan Sándor a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Novák Katalin államfő Ferenc pápa látogatása alkalmából kegyelemben részesítette a terrorizmus vádjával elítélt Budaházy Györgyöt és társait. Budaházy szabadulásával kapcsolatban éles kritikát fogalmazott meg a 2007-ben, vascsövekkel véresre vert Csintalan Sándor, korábbi televíziós műsorvezető. Szerinte ez a döntés blaszfémia.

Már akkor gondolta, hogy kegyelemben fognak részesülni Budaházy Györgyék, amikor a legutolsó tárgyalás előtt Budaházy a sajtó egyik munkatársától megkérdezte, hogy “te zsidó vagy? Neked nem nyilatkozom” - elevenítette fel érzéseit Csintalan Sándor a Spirit FM Aktuál című műsorában. 

Mint mondja, ekkor már világos volt a számára, hogy “pontosan tudják, pontosan végigkoreografált menetrend szerint történik az ő spirituális megépítésük”. Hozzátette, hogy nem lepődött meg, amikor Novák Katalin köztársasági elnök kihirdette a kegyelmet, Csintalan úgy látja, hogy egy olyan rendszer épül, ami félelemmel átitatott. “Fasisztákra van szükség ahhoz, hogy ez a hatalom stabil maradjon” - fogalmazott Csintalan Sándor.

“Úgy kaptak kegyelmet, hogy jószerivel senki nem emlékszik semmire és a közvélemény lényegében kizárólag az ő verziójukról értesült” - rótta fel az idő múlását Csintalan. Úgy véli, nem tőle, hanem a magyar társadalomtól kellene bocsánatot kérni emiatt.

Elmondta, hogy sok mindent feldolgozott az elmúlt évekből, ám egy dolog a mai napig bántja: amikor rendőri védelmet kapott, miután kiengedték a kórházból, és ment a Pozsonyi úton, megállt előtte két idős hölgy, akik azt mondták neki nevetve: “nagyon sok volt a paradicsom a sapka alatt”. Ezt sosem fogom elfelejteni - tette hozzá Csintalan Sándor.

“Ez a haza, ez az ő hazájuk (Budaházy György és társaié - a szerk.) és nem az én hazám” - zárta gondolatait arról, hogy a férfiak elnöki kegyelmet kaptak.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés