Dúró Dóra: Ne fizessen a magyar kormány az ukránoknak!

Belföld
Hirdetés

A magyar kormány 187 millió eurós (közel 75 milliárd forintos) támogatást nyújtana Ukrajna számára, hogy így nyújtsanak segítséget a megtámadott ország számára. A Mi Hazánk Mozgalom képviselői azonban nemrégiben bejelentette, határozati javaslatot nyújtotanak be az Országgyűlés elé, hogy mégse fizessenek az ukránoknak. 

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta, ők is egyetértenek azzal, hogy Magyarország a háború kirobbanásakor segítséget nyújtott a hazánkba érkező ukrán menekülteknek, maguk is szerveztek ilyen akciókat, ugyanakkor szerinte nem biztosított az, hogy a kormány által kifizetni szándékozott 75 milliárdos támogatás valóban a rászorulókhoz fog jutni, és nem veszik el az általa korruptnak tartott ukrán rezsimnél. 

Dúró emlékeztetett továbbá arra is, hogy amíg Magyarország segítetette a megtámadott országot, addig az ukránok képesek voltak arra, hogy "egyértelmű magyarellenes támadásként", eltávolítsák a munkácsi Turul-szobrot. 

A Mi Hazánk szerint ezért ebben a válságos helyzetben ennek a pénznek jobb helye lenne a magyar családoknál, vállalkozásoknál, ezért is nyújtottak be határozati javaslatot erről a parlamentben. 

"Van bőven olyan tennivaló Magyarországon, amelyet a kormánynak inkább kellene finanszíroznia, minthogy egy magyarellenes, korrupt rezsimhez jutassa ezt az összeget."

- jelentette ki Dúró Dóra.

Arra a kérdésre, miszerint ha nem támogatjuk Ukrajnát ezzel a pénzzel, azzal nem az oroszok érdekét szolgájuk-e, azt felelte, hogy Magyarországnak egyik háborúban álló fél mellett sem szabad elkölteznie magát, helyette hazánk biztonságát kell szem előtt tartani. 

"Ez nem a mi háborunk, és akkor amikor a mi gyermekeink is fáznak az iskolákban, és talán lesznek olyanok is, akik megfagynak a saját házukban a télen, akkor fontosabb lenne a magyar embereknek az alapvető létbiztonságát garantálnia a kormánynak."

- hangsúlyozta Dúró, aki szerint azzal, hogy pénzt adunk az ukrán kormánynak, éppen a háború fenntartását finanszírozzuk, mert nem lehet tudni, hogy Ukrajna nem-e a katonai erejének az erősítésére használja fel ezeket a támogatásokat, ahelyett, hogy a civil lakosságot segítené meg belőle.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés