Dúró Dóra Novák Előd ügyéről: mindenre fel vagyunk készülve

Belföld
Hirdetés

Elvesztheti országgyűlési képviselői mandátumát Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke egy korábbi büntetőügye miatt. Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: ezt a helyzetet egyszer már átélték, szerinte ez az eset az igazságtalanságra hívja fel a figyelmet.

Novák Előd ellen még korábban emelt vádat az ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt. 2020-ban a fővárosi önkormányzat, majd a XI. kerületi önkormányzat épületéről tépett le egy-egy szivárványos zászlót, 2019-ben pedig egy fotókiállításon piros festékszóróval lefújt egy leszbikus csókot ábrázoló képet. Az ügyészség kezdeményezte azt is, hogy ezt az ügyet a bíróság Novák egy márlezárt ügyével vonja össze, amikor 2015-ben megrongálta a Szabadság téri szovjet emlékművet.

Dúró Dóra most arra a kérdésre, hogyan érinti a családot az ügy, azt mondta: ezt egyszer már átélték 2016-ban, családilag ez nem feltétlenül jelent nekik olyan nagy problémát.

Itt a társadalmi vetület érdekes szerinte, hogy valaki politikusként, "politikai tevékenysége miatt" elveszítheti a mandátumát, miközben Völner Pál kitöltötte az előző ciklusát, holott része van a végrehajtói botrányban, és vannak olyanok, akiknek ebben az ügyben "haja szála sem görbül".

Ez az eset is egy igazságtalanságra hívja fel a figyelmet, ami vérlázító - fogalmazott. "Mindenre fel vagyunk készülve" - tette hozzá a politikus.

Hirdetés
Hirdetés