"Egy hajó most biztosan elment" - elvesznek a közvetlen uniós források?

Belföld
Hirdetés

A Nyugati pályaudvar projektje egyelőre nem valósul meg, ezért jelenleg a tervezése sem indokolt - ezzel magyarázta az Építési és Közlekedési Minisztérium, hogy miért került le a fejlesztés tervezése az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz pályázati projektlistájáról. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: amit a minisztérium állít, csúsztatás, meg lehetne próbálni újra pályázni erre az összegre.

Ezt az összeget visszautalták az uniónak, lemondtak róla. "Egy hajó most biztos elment" - fogalmazott.

Az uniós források nagyobbik része le van osztva a tagállamok között, de vannak olyan versenyző pályázatok, amit bárki elnyerhet, ez a pályázat is ilyen volt, a visszautalással a kormány elesik ettől az összegtől - mondta.

Balogh Samu szerint ez egy olyan fejlesztés lett volna, ami a Budapesten élőknek az életminőségét, és az agglomerációban élőkét is, akik nap mint nap ingáznak a városba. Mint fogalmazott, nagy a hallgatás más projekteknél is, nem tudni, mi lesz a Városliget autómentesítésével, a Műegyetem rakparti villamos fejlesztésével vagy a Városmajor park fejlesztésével. A Déli Körvasútnak sincs jelenleg érvényes környezetvédelmi engedélye, itt is sok a kérdőjel - tette hozzá.

Vitézy a fővároshoz igazol?

Hivatkozás másolása

A VEKE honlapján megjelent egy bejegyzés, amelyben azt írják, Vitézy Dávid egyre közelebb kerül a fővároshoz. A főpolgármester kabinetfőnöke azt mondta: ő maga nyár óta nem beszélt Vitézyvel, de az tény, hogy sok olyan szakember van, akik korábban kormányzati háttérintézményben dolgoztak, de most a főváros szakcégeiben kezdtek dolgozni, mert a kormánynak láthatóan nem szándéka Budapest fejlesztése.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés