Egyeztet a kormány az akkumulátor-gyárról a szakszervezettel

Belföld
Hirdetés

Az akkumulátor-gyárak dolgozóinak helyzetéről, a rossz munkabiztonságról, és a hatóságok tehetetlenségéről is beszélt többek között a 24.hu gazdasági podcastjében a minap Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének az elnöke. A munkások helyzetéről a Spirit FM Aktuál című műsorában beszélt.

Látszik, hogy stratégiai kérdés a kormány számára, hogy az akkumulátor-gyárakat Magyarországra hozza - fogalmazott Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének az elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában. 

Elmondta, hogy Franciaországban, Norvégiában, Svédországban és Németországban is komolyan küzdenek azért, hogy minél több ilyen gyár települjön le. Európában ez körülbelül 800 ezer új munkahelyet jelenthet a következő 1,5-2 évben. Magyarországon 35 ezer új munkahelyet teremthetnek ezek a gyárak.

Kérdésre megerősítette, hogy nagyon kevés a munkaügyi ellenőrzés. Az elmúlt 12 év eredményeként a kormányzat teljesen szétverte a munkaügyi, munkavédelmi hálózatot, fogalmazott Székely Tamás. Információik szerint összesen 47 ellenőr van.

Szerinte hogyha a nyilvánosság előtt folyamatosan negatív célkeresztbe kerülnek ezek az új gyárak, akkor azok a magyar munkavállalók, akik akár szerettek volna itt dolgozni, el fogják veszíteni a bizalmat, és akkor valószínűleg külföldi munkásokat lesznek kénytelenek felvenni ezekre a helyekre. “Azt gondolom, hogy ebben óriási felelőssége van mindannyiunknak” - fogalmazott Székely Tamás.

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés