Egyre több állat kerül vissza a menhelyre a válság miatt

Belföld
Hirdetés

A nehéz gazdasági helyzet miatt tömegesen kerülnek vissza az állatmenhelyekre a mentett állatok - erről beszélt Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője a Spirit FM Aktuál című műsorában. 

"Egyáltalán nem volt ez jellemző korábban, most viszont gyakorlatilag minden hétre jut egy ilyen eset"

- mondta a szervezet szóvivője. 

A gazdik arra hivatkoznak, hogy nem tudják eltartani az állatokat, vagy házból lakásba költöznek, esetleg külföldre mennek munkát vállalni a megváltozott gazdasági helyzet miatt. 

A válság miatt ráadásul a menhelyek is nehéz helyzetbe kerültek, hiszen ők is piaci áron kapják a jelentősen megdrágult energiát, a benzint, emellett pedig a lakosságnak is egyre kevesebb pénze jut arra, hogy támogassák az ilyen szervezeteket. Így amíg a kiadásaik folyamatosan nőnek, addig a bevételeik csökkennek. 

"Az emberek is egyre nehezebben élnek, a kevesebből pedig kevesebb jut jótékonykodásra is, ezért radikálisan visszaestek az adományok is"

- jelentette ki Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője. 

Mint elmondta, a menhelyek az állatok ellátásán nem tud spórolni, az állatorvosi költségek pedig szintén jelentős megnőttek, így egy helyen tudnak költséget megtakarítani, ha kevesebb állatot mentenek. Szerinte azok az állatok, akik nagyon sérültek, nagyon betegek, akiknek nagyon sokba kerülne az orvosi költségük, azokat egyre kevesebb menhely lesz képes befogadni a jövőben.

"Ha pedig marad az a tendencia, hogy a saját, korábban örökbeadott állatainkat tömegesen hozzák vissza, akkor egyszerűen nem lesz hely az újak befogadására"

- mondta el Schneider Kinga.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés