Elképesztő brutalitás: egyre több a gyerek állatkínzó is

Belföld
Hirdetés

Sárospatakon nyilakkal lőttek meg egy kutyát, egy férfi utcára rakta a tengerimalacait, mert nem talált nekik új gazdát. A Noé Állatotthonba pedig egy olyan kutya került be – aki a Csupaszáj nevet kapta – amelynek egy jelentős darab hiányzott a szájából és orrából. Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: a kutya több plasztikai műtéten is átesett, de szépen gyógyul.

Csupaszáj új kialakított orra jól működik, szépen gyógyul, gazdit keresnek neki. Csupaszáj egy szálkásszőrű tacskó, de eddig nem akadt gazdája, mert macskákkal sajnos nem jön ki jól, ugyanakkor egy jó természetű, vidám állat. A műtétsorozat mintegy 500 ezer forintba került, gyógyulását utólag is lehet támogatni – de a gazdinak erre már nem kell költenie.

A szóvivő úgy látja: nem tudni, azért kerül-e nyilvánosságra egyre több állatkínzásos eset, mert egyre több az eset, vagy egyre kisebb a látencia. A közösségi média erejével szinte azonnal lehet információt átadni, ez segítség, de megvan a hátránya is, mert ez néha megnehezíti az esetek felgöngyölítését.

Schneider Kinga szerint sajnos egyre több az ilyen ügy, és egyre brutálisabbak, a társadalmi és egyéni frusztráció is megjelenhet ezekben. Mint mondta, sokszor egy „félreértelmezett kivagyiság” áll ezek mögött, mint például a nyíllal átlőtt kutya esetében is így lehetett. Felidézte, nekik is volt egy cicájuk, aki hasonló borzalom áldozata volt, de szerencsére az ő életét is sikerült megmenteni.

Úgy látja, egyre több a gyerek vagy fiatalkorú elkövető, itt nagyon nagy felelőssége van a családnak és a közegnek, ahonnan ezek a fiatalok jönnek. 

Közben a Noé Állatotthon is nehéz helyzetbe került a rezsi emelkedése miatt. A szóvivő elmondta: ráadásul két hete felütötte a fejét a madárinfluenza, az állatotthon részlegesen zárlat alatt van, sok szárnyas elpusztult, és sokat el is kellett altatni. Így nem tudtak aktívan adományt gyűjteni, de próbálnak túlélni, hiszen így is mintegy ezer állat van, amelyekről gondoskodni kell, és folyamatosan érkeznek a jelzések hozzájuk.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés