Elveszthetjük otthonainkat, ha nem teljesítünk?

Belföld
Hirdetés

Megszavazta az EU parlament, hogy 2030-ig a klímavédelem miatt az D energiahatékonysági osztályig kell felújítani az épületeket. Magyarországon sem az embereknek, sem az államnak nincsen erre pénze – mondta a hír kapcsán Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában.

„Bár közmegegyezésről beszélünk, de még mindig vannak olyan tudósok, nem beszélve a politikai pártokról az Európai Unióban is, akik nagyon erősen vitatják a klímaőrületet.” - mondta Toroczkai László.

A politikus szerint rengeteg olyan dolog van ma az Európai Unióban, amire pénzt kellene fordítani, és nem arra fordítják, egyre jobban elszegényednek az emberek. A klímaváltozás egyetlen kiváltó okaként emlegetik az üvegházhatású gázok kibocsátását, de nincs közmegegyezés a világban, mert voltak azért a világtörténelem során olyan periódusok - akár mondjuk a X. és a XIII. század közötti időszak - amikor hasonló felmelegedés volt.

A politika kezd előre szaladni – emelte ki a párt elnöke. „ A JP Morgan Chase elnöke, James Dimon az Európai Parlament döntésével párhuzamosan tett egy olyan kijelentést, hogy egyenesen le kell foglalni azokat az ingatlanokat, ki kell sajátítani, amelyek nem felelnek meg az úgynevezett dekarbonizációs programnak. Ugye ez egy őrület.”

A kérdésre, hogy mindezt lehetségesnek tartja-e, hogy bekövetkezzen, Toroczkai László azt mondta: a koronavírussal kapcsolatban történtek után már mindent reálisnak lát. Továbbá az elhangzott erős mondatot nem akárki tette, hanem az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb bankjának egy rendkívül befolyásos embere.

Ezeket a terveket erősíti meg a pártelnöke szerint a Great Reset projekt, a Világgazdasági Fórum első emberének néhány évvel ezelőtti elképzelése pontosan erről szólt. A nagy újraindítási terv szerint 2030-ig egy olyan programot kell végrehajtani, amelynek az a lényege, hogy nincsen bár semmid, de mégis boldog leszel.

„Ha az ingatlanokat lefoglalnák Magyarországon, amelyek nem felelnek meg ennek a dekarbonizációs programnak, akkor Magyarországon az embereknek jelentős része hirtelen lakás, ingatlan, ház vagy éppen telek nélkül maradna, úgyhogy egyáltalán nem gondolom azt, hogy veszélytelenek az ilyen kijelentések” – emelte ki Toroczkai László.

Politikai eszközökkel fel kell lépni szerinte minden ilyen gondolat ellen, a Kormánynak nem központi útmutatásokat kellene követni. Bár az Európai Unió azt mondja, hogy ezt finanszírozni fogja, de meglátása szerint az Európai Unió éppen tönkreteszi magát, folyamatosan lemarad a globális versenyben.

„Az európai uniós pénzek vagy ideérnek Magyarországra, vagy nem. Aztán vagy erre költjük, vagy nem.” - fogalmazott a politikus.

Azt is hangsúlyozta a Mi Hazánk első embere, hogy az Európai Unió néhány százmillió lakójával meg lehet ezt csinálni egy ilyen dekarbonizációs programot, de azért emellett ott van mondjuk India a maga közel másfél milliárdos lakosságával, azért az szintén nagyon sok ingatlant jelent, ahol aztán nagy ívben tesznek az ilyen dekarbonizációs programokra.

Az Európai Unió gazdaságilag tönkreteszi magát, de ettől még a Föld klímáját nem fogják tudni megmenteni, vagy a globális felmelegedést nem fogják tudni megállítani.

Toroczkai László hibrid energiapolitikát folytatna: például ilyen őrültségeket, mint az atomerőművek azonnali bezárását, meg kellett volna akadályozni. Pont az elmúlt év mutatta meg azt mondjuk Németország számára is, hogy nem feltétlenül volt ez olyan jó politika, és ha már a globális felmelegedésre, meg az üvegházhatású gázok kibocsátásáról beszélnek, akkor ebből a szempontból az atomerőművek az egyáltalán nem volt egy rossz megoldás, és nem erősíti a globális felmelegedést. „Sok hibás lépést követtek el ezek a klímaőrültek, függetlenül attól, hogy természetesen ahol csak lehet a fosszilis energiahordozókat lehet visszaszorítani, lehet megújuló energiát használni, de nem lehet kizárólag a megújuló energiára építeni.”

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés