Farkas Attila Márton: "Világéletemben állati görcsös voltam”

Belföld
Hirdetés

Farkas Attila Márton azt írja, hogy minél jobban akarod, annál kevésbé fogod elérni a célodat. Az esszéista a Spirit FM Élőben jófej című műsorának volt a vendége.

Farkas Attila Márton
Farkas Attila Márton

Világéletemben állati görcsös voltam - mondta el az Élőben jófej című műsorban Farkas Attila Márton (FAM) esszéista. 

Elmesélte, hogy az egyik kritikus a Céljainkon túl című könyvéről azt írta, hogy “ellen-tréner” könyv is lehetne, hiszen ő azt írja: annál jobban nem fogod elérni a célodat, minél jobban akarod, míg a legtöbb motiváló könyv éppen az ellenkezőjét hirdeti, “akard!”. 

Először mondta el Farkas Attila Márton a fenti könyvével kapcsolatban, hogy az apropóját John McLaughlin egy régi lemeze inspirálta. A Céljainkon túl “jóval túlmegy az ironikus ellenhatás témáján”. Számára az is nagy tanulság volt, hogy “valami furcsa, közvetlen kapcsolat van az embernek a tudata és a külvilág között”. Erre példaként azt hozta fel, hogy amikor gondolunk valakire és összetalálkozunk vele az utcán.

Úgy gondolja: vannak jelenségek, amelyekre többféle magyarázat is adható. De őt igazából csak a jelenség léte érdekli, illetve az, hogy azt hogyan tudjuk kezelni. A jelenségnek ő nem ad lételméletet.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés