Fél Putyin az elfogatóparancstól

Nemzetközi
Hirdetés

Putyin valójában fél az elfogatóparancstól és ezért nem megy el a BRICS-találkozóra, véli Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő. A Spirit FM Ostrom című műsorában hozzátette, hogy ez a gyengeség jele.

Tarjányi Péter
Tarjányi Péter

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő úgy látja, hogy egyre inkább azok a folyamatok gyorsulnak mindkét erő oldaláról, amiben szeretnének az elkövetkezendő pár hónapban alap stratégiai célokat elfoglalni - mondta el a Spirit FM Ostrom című műsorában. Ukrajna oldaláról ilyen stratégiai cél, hogy Mariopul, Melitopol, illetve az Azovi-tenger térségében az oroszok által 2022. február 24-e után megszállt területeket ketté lehessen vágni és el lehessen jutni az Azovi-tengerig, amin keresztül az lenne biztosítva, hogy a Krím-félsziget szárazföldi ellátása megszűnjön Oroszország oldaláról.

A háborúban vannak ikonikus hadműveletek, amiket úgy teletűzdelt a média a kommunikációban, ahol ha valamelyik fél nyer, az óriási pszichés lökést ad a saját haderejüknek - fogalmazott Tarjányi Péter.

Tisztában van Oroszország azzal, hogy a világ megváltozott, és elképzelhető olyan forgatókönyv, hogy Putyint az ellene kiadott elfogatóparancs alapján őrizetbe veszik, ezért mondta le az elnök BRICS-találkozót, ahol végül csak online lesz jelen, vélekedett a biztonságpolitikai szakértő. Tarjányi Péter hozzátette, hogy ez a gyengeség jele.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés