“Gagyi tákolmány” a költségvetés az MSZP-s képviselő szerint

Belföld
Hirdetés

Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője “kamu” költségvetésnek hívja az idei költségvetést.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a háború 2024-ben is tartani fog, ennek hatásai pedig érinteni fogják Magyarországot - mondta el a csütörtöki kormányinfón. Megerősítik a honvédelmi alapot, folytatódik az inflációkövető nyugdíjemelés, marad a 13. havi nyugdíj és a 25 év alattiak SZJA-mentessége. A részletekről Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Varga Mihály pénzügyminisztertől megkérdezték a csütörtöki korményinfón, hogy mekkora felelősséget érez az elszaladt infláció tekintetében, mire Varga így reagált: az infláció letörésében felelős, és nem abban, hogy mitől ekkora az infláció. Amikor pedig arról faggatták, hogy miért olyan a gazdasági helyzet Magyarországon, amilyen, a pénzügyminiszter az elhibázott brüsszeli szankciókat emlegette, a háborús helyzetet, és azt is mondta, hogy “könnyű” Szlovákiának, ott ugyanis euró van.

Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője “kamu” költségvetésnek hívja az idei költségvetést, sőt, egyenesen a “gagyi tákolmány” kifejezést használta rá. Szerinte amikor egy olyan időszakot élünk, amikor a külső és belső makrogazdasági környezet is “ennyire változó”, lehetetlen jósolni. A költségvetési tanács szerint egyébként “iránytűnek sem használható” ez a költségvetési terv.

A képviselő a beszélgetésben emlékeztetett: tavaly 95-ször módosították a költségvetést. “Egy felcsúti mosókonyha mögött valaki hoz egy döntést és százmilliárdokat átcsoportosít az országgyűlés formális kihagyásával” - fogalmazott. Vajda Zoltán.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés