Göd lemondott polgármestere: fölösleges fenntartani az önkormányzatokat a jelenlegi formájukban

Belföld
Hirdetés

Péntek délután Facebook-videóban jelentette be Balogh Csaba gödi polgármester, hogy lemond. Arról beszélt, hogy a képviselő-testületet nem tudja egyedül feloszlatni, a kormányhivatal pedig szerinte a testületben többségbe került „DK-LMP-Fidesz keze alá dolgozik.” 

Balogh Csaba a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta, olyannyira kiüresítették a hatáskörét, hogy nem tudott döntéseket hozni. „A végén már örülhettem, ha bejöhetek meglocsolni a virágokat az irodámban” – érzékeltette a kialakult viszonyokat. 

Balogh Csaba szerint helyben több „áruló álellenzéki” képviselő is van, mint például Szilágyi László, Lőrinc László, Fülöp Zoltán és Híves Gábor, és véleménye szerint ezek a képviselők az ő hátszelükön jutottak be az önkormányzatba. Arról beszélt, hogy Fülöp Zoltán LMP-s képviselő elvileg a zöld politikát képviselte volna, de ennek ellenére a lakosság bevonása nélkül egy ezerfős campust szeretett volna létrehozni a Samsung számára. Balogh Csaba szerint Gödön DK-Fidesz koalíció működik.

„Azt látom, hogy az önkormányzatiság általánosságban teljesen ki lett véreztetve” – fogalmazott Balogh, és hozzátette, hogy már csak a melós, szociálisan érzékeny hatásköröket hagyták az önkormányzatoknál, amiknél az kell, hogy a helyiek vigyék el a balhét. 

Úgy véli, fölösleges fenntartani az önkormányzatokat a jelenlegi formájukban, mert az egészségügyi ellátástól kezdve az oktatásig semmibe sincs beleszólásuk.

Azt nyilatkozta, hogy ebben a rendszerben nem fog politikusi szerepet vállalni, mert a rendszer részeseként nem szeretné mentesíteni a NER-t attól a felelősségtől, hogy diktatórikusan működik. Azonban aktivistaként, civilként mindent megtesz azért, hogy helyre tudják állítani a demokráciát.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: 

Hirdetés
Hirdetés