Gy. Németh Erzsébet: a kormány arra talál forrást, amire akar

Belföld
Hirdetés

Tizenhárom pontos tervet dolgozott ki az árnyékkormány az orbáni infláció csökkentésére, jelentette be a Demokratikus Koalíció. Kedden ezzel kapcsolatban a tisztességes nyugdíjról tartott sajtótájékoztatót Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője, aki a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában is nyilatkozott.

“Az egyetlen, ami segítene most a pedagógusokon az lenne, ha ezt a ‘bosszútörvényt visszavonná a Fidesz’ - fogalmazott Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Elmondta, hogy a DK úgy gondolja, hogy semminek nem kéne elvonni a figyelmet arról a tiltakozásról, amit a pedagógusok, a diákok és a szülők elindítottak. “Természetesen mi nem bíráljuk egy másik ellenzéki pártnak a tevékenységét, de azt gondolom, hogy ez most igazából az oktatásról és a pedagógusokról kell, hogy szóljon” - tette hozzá a hétfői kordonbontáshoz kapcsolódva.

A beszélgetésben szóba került a DK 13 pontos cselekvési terve is. A politikus ‘orbáni inflációt’ emlegetve azt mondta, hogy ezt le kell szorítani, amire a pártnak vannak is különböző, anti-inflációs javaslatai. Ezek között van többek között az alapvető élelmiszerekre javasolt 0 százalékos ÁFA, Gy. Németh szerint “brutális árbevétele van a költségvetésnek a 27 százalékos áfából. Azt ne felejtsük el, hogy mindenre, még a hétszeresére emelt gázárra is megfizetjük a 27 százalékos áfát. És az a 45-47 százalékos áremelkedés, aminek szintén a nagy többségére megfizetjük a 27 százalékos áfát, ez soha nem látott bevételt generált a kormánynak, valamint a költségvetésnek”. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a DK szerint ennek az évnek a végéig az alapvető élelmiszereknek az áfáját nullára kellene csökkenteni. A DK javaslata szerint az energia áfáját 5 százalékra kellene levinni,  az üzemanyagok árát pedig a jövedéki adó csökkentésével mérsékelnék.

“Ne felejtsük el, hogy a kormány arra talál forrást, amire akar” - jelentette ki Gy. Németh Erzsébet. 

“Amikor konkrétan, tetten érhető hazugságot állítanak valakiről, akkor ez egészen egyszerűen nem maradhat következmények nélkül. Ezt mutatják azok a perek, amelyek folyamatban vannak, és nagyon remélem, hogy a vége az, hogy jogerősen elítélik ezeket az orgánumokat” - mondta el Gy. Németh Erzsébet a jobboldali sajtóról.

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés