“Gyalázatos” Puzsér szerint, amit MZP mondott Vonáról

Belföld
Hirdetés

Vona pártja kapcsán Márki-Zay a Magyar Hangnak azt nyilatkozta: "Vona Gábor rendkívül tehetséges politikus, nagyon jól kommunikál – a Fidesztől egy igen okos húzás, hogy elővették a kalapból." 

Puzsér Róbert publicista
Puzsér Róbert publicista

Zajlanak az események a hazai ellenzéki politika háza táján: nemrég Vona Gábor jelentette be, hogy pártot alapít Második Reformkor néven, a hétvégén pedig zászlót bontott a Mindenki Magyarországa Néppárt, élén Márky-Zay Péterrel.

Vona Gábor szerint ők centrista pártot alapítottak, hidakat építenek és teremtő energiákat keresnek, eközben pedig sem a kormánypártokkal, sem az ellenzékkel nem működnek együtt. Márki-Zay Péter pedig arról beszélt: nem hazudják azt, hogy a rendszer megváltoztatása nélkül Orbán Viktor leváltható, rendszerváltás kell”, ők pedig a fennálló rendszer ellenzéke lesznek. Vona pártja kapcsán Márki-Zay a Magyar Hangnak azt nyilatkozta: "Vona Gábor rendkívül tehetséges politikus, nagyon jól kommunikál – a Fidesztől egy igen okos húzás, hogy elővették a kalapból." Egyelőre mindkét párt csak a jövő évi EP-választásra koncentrál, az önkormányzati választáson nem mérettetik meg magukat.

Puzsér Róbert publicista szerint ez a nyilatkozat undorító Márki-Zay Péter részéről. Az a Márki-Zay Péter, “aki aztán tényleg kígyót-békát kapott a kormánypárti médiától” 2022-ben, “azt a Vona Gábort fideszesezi, aki ’18-ban pontosan ugyanezt kapta a Fidesztől”, emlékeztetett a publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Puzsér szerint mind Vona, mind Márki-Zay pártjai ellenzéki, jobbközép erők, így egymás rovására tudnak szavazatot szerezni, “kvázi egymást szoríthatják ki a közpénzek mellől, a megélhetésből, a parlamentből, de ettől még nem kéne a másikat fideszes ügynökként lejáratni. Miért nem elég annyit mondani rá, hogy miszerintünk ő nem a hiteles alternatíva?” - tette fel a kérdést.

Szerinte Volner János és a Mi Hazánk is “kellő alappal” gyanúsítható azzal, hogy ők a Fidesz kísérleti laboratóriuma, ahol az újabb és újabb narratívákat teszteli a kormánypárt. De amit Vonára mondott, azt így jellemezte Puzsér: nemtelen, gyalázatos. “Miért kell egy hazugsággal indítani?” - kérdezi Puzsér.

Börzsei Dávid úgy látja, amikor MZP-re “olvassák rá, hogy fideszes, azt jobban értem”. Úgy magyarázta ezt e kijelentését, hogy belelátni a retorikájába, a politikájába, hogy több hasonlóságot is mutat a Fidesszel. És egy “ilyen csúfos vereség után” sokkal jobban megvádolható ezzel, véli.

A napnál is világosabb, hogy mára sem MZP, sem pedig Vona nem kapcsolódnak a Fideszhez, jelentette ki Puzsér utalva, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester korábban a párt tagja volt, Vona pedig polgári körhöz tartozott.

Puzsér egyébként úgy véli, hogy a Demokratikus Koalíción kívül az összes ellenzéki párt nagy bajban lenne, ha önmagukban kellene megmérettetniük magukat és kapnának egy számjegyet a teljesítményeik mellé. Az MSZP 1 százalékot kapna, az LMP annyit se, a Jobbik 1-2 százalék körül, a Momentum olyan 4-6 százalék körül, sorolta. Szerinte a DK sem tudna 15 százalék fölé menni. “Ilyen körülmények között a DK-nak érdeke elindulni egyedül”, a többinek nem, véli. Ebből pedig az következik, hogy ezeknek a pártoknak mindenképp érdekük az összefogás, hogy ne derüljön ki, hogy nem tartoznak hozzájuk szavazók, “csak éhes politikai káderek, akik továbbra is meg szeretnének élni abból, hogy ilyen rettenetes orbáni rendszerben kell élniük”.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés