Gyerekeikkel pózoló politikusok: miért éppen őket ne áldoznák fel?

Belföld
Hirdetés

Mi mind feláldozhatóak vagyunk, hogy a politikusok 4 évig jól éljenek abból, hogy hatalmon, vagy éppen ellenzékben vannak - mondta Puzsér Róbert a Spirit FM Önkényes Mérvadó műsorában.

Gyerekeikkel posztolt közös fotókkal gyűjtenek lájkokat a magyar politikusok. A Telex egy korábbi gyűjtése alapján arra jutott, hogy a hazai politikusok szívesen posztolnak a saját gyerekeikről a hivatalos közösségi oldalaikon, legyen szó választási kampányról, vagy pusztán szimpátiakeltésről. Többször is közzétett már fotót a saját gyerekeikről Jakab Péter, Szabó Tímea, Ujhelyi István, Novák Katalin,. Varga Judit, Dúró Dóra, de Orbán Viktor miniszterelnök is osztott már meg családi képeket a gyerekeiről, unokáiról. Az utóbbi években az is gyakran előfordult, hogy gyerekeket vezényeltek különböző eseményekre, átadókra. A politikai pedofíliával kapcsolatban a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány úgy fogalmaz:„A gyerek nem eszköz és nem díszlet, és főleg nem valakinek a tulajdona. (…) a felnőttek felelőssége, hogy a mindennapokban és a politikai kampányok során is tiszteljék és védjék őket.”

Puzsér Róbert publicista feltette a kérdést: ugyan miért pont a gyerekeiket ne áldoznák fel a saját politikusi karrierjüknek az oltárán, amikor mindent, mindannyiunkat feláldozzák? Mi mind feláldozhatóak vagyunk, hogy ők 4 évig jól éljenek abból, hogy hatalmon, vagy éppen ellenzékben vannak - tette hozzá a Spirit FM Önkényes Mérvadó műsorában. Semmi sem drága nekik, fogalmazott a politikusokra utalva Puzsér.

A publicista kiemelte: a gyerekeknek nincs választásuk, ők nem mondhatják a szüleiknek, hogy “ne használjál már fel a kampányodba”. Szerinte mit is várhatna a politikustól az átlag állampolgár, aki csupán szavazott rájuk, hogyha a gyerekeikkel is így üzérkednek.

Szabó Eszter számára ezek a szimpátiakeltő fotók egyenértékűek azzal, hogy az illető nem végezte elég jól a munkáját, ezért van szüksége hasonló trükkökre. “Amióta tehetségkutatók és választások vannak, azóta ezzel mindig éltek”, mondta.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés