Gyöngyösi: Brüsszel ellen uszít a kormány az új nemzeti konzultációval

Belföld
Hirdetés

Gyöngyösi Márton szerint ördögi terven dolgozik a kormány: el akarják szigetelni Magyarországot, mondta a képviselő a Spirit FM Partvonal című műsorában.

Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton Facebook

Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány a jövő nyári választások előtt, ezzel igyekszik aktivizálni az állampolgárokat a kormány által fontosnak tartott kérdésekkel kapcsolatban. Vannak, akik szerint az újabb konzultáció csak uszítás Brüsszel ellen.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok EP-képviselője szerint uszítás az újabb nemzeti konzultáció, mondta el a politikus a Spirit FM Partvonal című műsorában. Úgy gondolja, hogy ebben a bonyolult világban lehetnek olyan kérdések, amelyekkel kapcsolatban előfordulhatnak legitim dilemmák, így egy nemzeti konzultációnak lehetne létjogosultsága, fogalmazott.

Az elmúlt 13 évben azonban ezek a nemzeti konzultációk egy célt szolgáltak: bizonyos jól irányzott kérdések vonatkozásában - nem reprezentatív módon - kizárólag a Fidesz keménymagját irányítva általuk mondassanak ki egy adott véleményt, ezzel megerősítve a kormány álláspontját, fejtette ki véleményét Gyöngyösi. Úgy látja az EP-képviselő, hogy ez egy nagyon manipulatív eszköz arra, hogy a kormány által előre meghatározott és jól kigondolt céljához kvázi szerezzenek egyfajta “kórust” maguk mögé, ezzel validálva a saját álláspontjukat.

Ez egy előre megfontolt manipulációs eszköz és uszítás arra, hogy a kormányzat továbbvigye azt az ördögi tervét, hogy Magyarországot még jobban elszigetelje és kivezesse az Európai Unióból - fogalmazott Gyöngyösi Márton.

A politikus úgy látja, hogy a kormány egy félfeudális diktatúrát épít, amiben a nemzeti konzultáció egy eszköz. A Jobbik-Konzervatívok viszont egy demokratikus társadalomban hisznek, amelynek az alapja, hogy fontos kérdésekről vitatkoznak és fontos kérdésekkel kapcsolatban lefolytatnak bizonyos társadalmi vitákat. Távolról nézve szerinte a kettő hasonlít egymáshoz, az egyikben azonban jól irányított kérdésekkel manipulálják a társadalmat és “alapvetően a kormány céljaihoz irányítják a társadalomnak a véleményét úgy, hogy az egyáltalán nem transzparens”, miközben egy demokratikus társadalomban egy széleskörű, nyitott vitának lenne helye, magyarázta.

A teljes adás itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés