Gyöngyösi: Navracsics Tibor észak-koreai szintre akarja visszabombázni a magyar közoktatást

Belföld
Hirdetés

Gazdasági szankciót vetne ki a Jobbik elnöke Navracsics Tiborra, erről és az aktuális európai parlamenti ügyekről és az önkormányzati választásokról is kérdeztük Gyöngyösi Mártont, a Jobbik elnökét, Európa Parlamenti képviselőt a Spirit FM Aktuál műsorában.

Navracsics Tibornak a Jobbik politikusa szerint nincs saját szándéka, akarata, ő egy végrehajtó „egy halálcsillaghoz egyre inkább hasonlító birodalmi rendszerben, és ő végrehajt, őt odaküldik, és ő azt mondja, amit Orbán Viktor mond neki”.

Múlt héten Strasbourgban volt a Jobbik EP képviselője egy uniós plenáris ülésen, és elmondta, kezd már egy kicsit elege lenni abból, hogy állandóan Magyarországról beszélnek, és Magyarországnak kell számot adnia arról, hogy mi történik hazánkban, miközben jól beazonosíthatóan a Kormánynak róható fel az, ami itt történik.

„Mikor a Partizán interjúban azt nyilatkozza Navracsics, hogy őt teljes mértékben meglepetésként érte az, hogy az Európai Unió nem tűri azt, hogy az akadémiai szabadságot azt Magyarországon fölszámolják, akkor ez az ember vagy hazudik, vagy teljesen alkalmatlan arra, amit csinál. Ha oktatási biztosként nem tudja, vagy nem tanulta meg azt, hogy az akadémiai szabadság, az a legősibb európai jog, az európai civilizációnak az alapja, amikor még boszorkányokat égettek Európában, már akkor biztosítva volt a tudománynak a szabadsága, amikor még nem voltak szabad városok, az egyetemeknek már akkor függetlensége volt a mindenkori egyházi, meg a mindenkori állami hatalomtól. Ez az ember jön, és elkezd kereszténydemokráciáról, meg demokráciáról beszélni, és kitágult szemekkel meglepődik azon, hogy az Európai Bizottság Magyarországot kipenderíti az Erasmus meg a Horizont programból”- tette hozzá Gyöngyösi Márton.

Arra, hogy Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az Egyenes beszédben azt mondta, hogy meglepődtek a kialakult helyzeten, mert elfogadták azokat a törvénymódosításokat, amelyeket az EU kért, a megállapodást félrerúgta az EU, és itt nem jogállami eljárásról, hanem nyílt hatalmi zsarolásról van szó, a következőt mondta:

„ez hülyeség. Orbán Balázs is jobban tenné, ha az MCC kuratóriumi elnökségéből kitakarodna, mert nagyjából ez lenne az egyetlen megoldás arra, hogy az Európai Unió azt mondja, hogy Magyarországnak helye van abban a közösségben, amelyben a tudománynak a szabadságát, meg az akadémiának a szabadságát biztosítja. Navracsics Tibor észak-koreai szintre akarja visszabombázni a magyar közoktatást, és visszavinni a sötét középkorba, és Orbán Balázs sem érti az MCC éléről, hogy mi ezzel a probléma. Ez nem egy vita, ami a Magyar Kormány, meg az Európai Bizottság között kialakult, vagy az Európai Unió intézményei között kialakult. Itt egyszerűen arról van szó, hogy vannak szabályok ebben a klubban, amit úgy hívnak, hogy európai civilizáció, vannak szabályok, ami úgy kezdődik, hogy embert nem ölünk, és azzal ér véget, hogy a jogállamiságot, meg a demokráciát tiszteljük, és az egyetemek szabadságát garantáljuk. Aki ezt nem tartja tiszteletben, annak nincs helye ebben a közösségben.” 

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés