Hazugság a közoktatásban: “ők a hatalom funkciói”

Belföld
Hirdetés

„Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani” - ezeket a Maruzsa Zoltán államtitkár által leírt szavakat és magát a helyzetet is kielemezték a Spirit FM Önkényes mérvadó című műsorában.

„Nagy nehézségben lennétek, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani” – írta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Telex birtokába jutott belső levelezésben. A lap a Klebelsberg Központnak küldött levelében eredetileg azt szerette volna megtudni, hogy elindul-e a honvédelem tantárgy oktatása szeptembertől, ám meglepő választ kaptak: a Központ sajtóosztálya véletlenül a válasszal együtt továbbította azt a belső levelezést is, amit többek között Maruzsa Zoltán és a KK kommunikációs főosztálya egymás között folytatott le a Telexnek adandó megfelelő válasszal kapcsolatban. A levelezés egy pontján arról egyeztettek, hogy adott megfogalmazásban a válasz valótlanság lenne, erre reagálta Maruzsa, hogy kollégái „Nagy nehézségben lennének, ha mindig csak a színtiszta igazat kellene mondani. Már az első mondat sem igaz (...)” - majd a levelezés további részében megmagyarázza, hogy végül is ha ebben hazudnak, akkor a másik mondatban is hazudhatnak. A hivatalos válasz végül megérkezett a laphoz, melyben a cikkíró szerint csak éppen annyit árultak el, amennyit muszáj volt, és éppen úgy megfogalmazva, hogy ne lehessen belekötni.

Puzsér Róbert publicista szerint igenis igazat kellene mondaniuk, ez lenne a feladatuk. “Ez olyan nehéz?” - tette fel a kérdést a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában.

A publicista szerint azok az emberek, akik ilyen “gátlástalanul”, “szemérmetlenül” leírják egymásnak a “vállalhatatlant”, “ezek nem önmaguk”. Puzsér úgy fogalmazott, hogy “ők a hatalom által leváltott személyek, a hatalom funkciói”.

A teljes adás itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés