Heringes Anita: “Szükség van Paks 2-re”

Belföld
Hirdetés

Pakson Heringes Anita, 26 évnyi jobboldali vezetés után szerezte meg a polgármesteri címet. Nem lesz könnyű 5 éve, az egész város felbolydult a helyzettől.

Heringes Anita
Heringes Anita

A Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában elmondta, hogy egyesületi támogatással indult a választásokon azért, hogy sok civil ember össze tudjon fogni és ne kelljen pártpolitikával foglalkozniuk. Főleg, mert a legtöbb országos pártszervezet teljesen mást gondolnak a paksi beruházásokról, mint azok, akik helyben vannak. Így inkább egy egyesületet hozta létre, hogy ne kelljen senkinek megfelelniük, amely saját magát működteti, tagdíjakból, támogatásokból tartják fenn magukat, így a Paks 2 beruházással kapcsolatban is a saját gondolataikat képviselhetik.

Aki Paksot szereti, annak az Atomerőmű mellett dobog a szíve - fogalmazott Heringes Anita hozzátéve, hogy ez sokszor érzelmi kérdés, és a lokálpatriotizmusuk alapja az erőmű. Nálunk mindenki büszke arra, hogy ezt az üzemet ilyen tökéletesen tudjuk üzemeltetni - mondta. Paksinak lenni egyenlő az Atomerőmű szeretetével, tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy Paks egy lábon áll, és tudják, hogy muszáj lesz egy másik ipart is vinni a városukba, hogy ne legyenek kiszolgáltatott helyzetben.

Kérdésre elmondta, hogy nem jobb és baloldaliság tekintetében várható változás azzal, hogy ő lesz a polgármester. Egy igazi keménykezű sváb lány vagyok - fogalmazott Heringes Anita. 

Elmondta, hogy tárgyalópartnere lesz a kormányzatnak a következő időszakban, mert a Paks 2 beruházás mellett a város térségét is fejleszteni kell, ezt viszont nem tudják az önkormányzat saját pénzéből megoldani. 

“Szükség van Paks 2-re” - jelentette ki Heringes Anita. De kultúrára és szórakoztatásra is szükség van, ezen a területen pedig fejlődniük kell, hogy kiszolgálják a városukba érkezőket, ismerte el.

Az egészségügyi szolgáltatásuk színvonala romlott, amiben szintén fejlődni kell, mindehhez pedig pénz kell, tette hozzá.

Heringes Anita azt ígérte: záros határidőn belül a kormányzathoz fordul, akik korábban 40 milliárd forintot ígértek Paks városának, és szeretné tisztázni, milyen feltételekkel, milyen ütemezéssel, hogyan tudja lehívni ezt az összeget.

A beszélgetés itt visszahallgatható:

Hirdetés
Hirdetés