Horányi Juli: sosem használtam a nőiségemet a céljaim elérésére

Belföld
Hirdetés

A zeneipar nehézségeiről beszélgetett Köböl Anita Horányi Julival és Kollányi Zsuzsival a Spirit FM #nofilter című műsorában arról, hogy a női előadóknak mennyivel jelent nagyobb kihívást a szakmában való érvényesülni, mint a férfiaknak.

Kihívások a zeneiparban, női oldalról: kell-e megküzdenie a női előadóknak bármilyen sztereotípiával? - tette fel a kérdést Köböl Anita a Spirit FM #nofilter című műsorában.

Horányi Juli énekesnő egy 2021-es felmérésre hivatkozva azt mondta, hogy Magyarországon az előadóművészeknek mindössze 20 százaléka nő. “Ez már szerintem önmagában nem túl jó” - fogalmazott. Ez szerinte azt mutatja, hogy nagyon kevesen vannak a női előadók. Az énekesnő egy másik tényadatot is hozott az adásba: a legnépszerűbb playlisteken a felvételkor csak egy szóló női előadó volt, Tóth Andi, akinek nemrég jött ki a lemeze. 

Kollányi Zsuzsi úgy látja, hogy alapvető biológiai különbség, hogy a nők rajongóbbak, kikerülhetetlen, hogy a férfi előadóknak több visszajelzésük lesz. Az énekesnő kifejtette, hogy a nőkkel szemben kikerülhetetlen a szexuális megközelítés. Egy olyan világban, ahol alapvetően a külsőségek a meghatározóak, sokkal érdekesebb és eladhatóbb egy fiatal, csinos nő. Onnantól viszont, hogyha a nő egyre idősebb lesz, vagy valamiért kezd egyre kevésbé jól kinézni, onnantól könnyebben kiszorul a piacról, mint egy férfi. Egy férfi tovább marad sármos, még családapaként is vonzó marad, nem úgy, mint egy családanya. Úgy gondolja, egy nőnek mindig többet kell letennie az asztalra, ha a szakmájában fenn akar maradni - magyarázta Kollányi Zsuzsi.

“Sosem voltam az a nő, aki a nőiségét arra használta, hogy elérjem a férfiaknál eredményeket” - emelte ki Horányi Juli. Hozzátette, hogy emiatt sokszor ütközött falakba, azt látta, aki ezt használta, annak könnyebb volt elérnie a céljait. “A munkában hiszek és abban, hogy van egy tudásom, van egy elképzelésem és azt képviselem” - fűzte hozzá.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés