Horror jön a benzinkutakon?

Belföld
Hirdetés

Január 1-től ez Magyarországon nagyot drágul az üzemanyag a jövedéki adó emelkedése miatt. 40 literes tankolásnál 1600 forinttal fizetnek majd többet az autósok.

 Egri Gábor a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke elmondta a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában, hogy petíciót nyújtottak be a kormányhoz, hogy a különadó mértéke ugyanolyan sávos legyen, mint más szektorokban. 

Azonban sajnos a kis kutaknak is 3 százalékos lesz a növekedése, ami nekik körülbelül 30-32 milliárd forintba fog kerülni, amit be kell építeni az árakba - fogalmazott Egri Gábor. Vagyis a vidéki lakosság jelentősen többet költhet majd üzemanyagra 2024-től. Hozzátette, hogy azért még bizakodik, hogy kapnak írásos választ a petíciójukra.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a családi vállalkozások nehezebb helyzetbe fognak kerülni, és nem tudják, hogyan tarthatják meg az eddigi előnyüket a multikkal szemben.

Az év végi hajrára mindenki készül, Egri Gábor biztos abban, hogy karácsony és újév között nagy roham lesz a benzinkutakon.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

Hirdetés
Hirdetés