Juhász Ferenc: Veszélyhelyzetben bűn leépíteni hírszolgálatot

Belföld
Hirdetés

Háborús veszélyhelyzetben sem katonát, sem katonai titkosszolgálati vezetőt nem küldünk el - mondta Juhász Ferenc a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában.  A volt honvédelmi miniszter szerint nem indokolható, hogy a honvédség után a katonai hírszerzésnél is elindult a leépítés. Ahogy fogalmazott, ez bűn. 

"Egy ilyen időszakban, amikor nálunk "háborús veszély" van, olyan nehéz a helyzet, olyan konfliktusok elé nézünk egyedül az Európai Unióban, hogy nálunk muszáj háborús veszélyhelyzetet kihirdetni, és ilyenfajta kormányzást végrehajtani, ebben a szituációban a katonai biztonsági szolgálatnál a leépítés maga a bűn." - mondta Juhász Ferenc. 

A volt miniszter szerint most olyan embereket távolítanak el,  akik nemcsak nagy tapasztalattal rendelkeznek, nagy nemzetközi kapcsolattal rendelkeznek, hanem akik információt szolgáltatnak a döntéshozóknak, és a belső működés rendjét felügyelik. Egy ilyen leépítés gyengíti a pozíciónkat, tette hozzá. 

Juhász Ferenc utalt rá, hogy háború közvetlenül nem fenyegeti Magyarországot, a háborús veszélyhelyzet szerinte nem indokolt, de ha a kormány jogilag ezt használja, ellentmondás a leépítés ebben a "veszélyhelyzetben". 

Hirdetés
Hirdetés