Karácsony Mihály azonnali nyugdíjemelést sürget a legszegényebbeknek

Belföld
Hirdetés

A nyugdíjak védelmével kapcsolatban Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke volt a Spirit FM Aktuál című műsorának a vendége.

A legsürgetőbbnek az alacsony nyugdíjasok rendelkezők nyugdíjkorrekcióját tartja Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke. Az elnök kifejtette a Spirit FM Aktuál című műsorában, hogy a medián nyugdíj, vagyis a 185 ezer forint alattiaknak soron kívüli, 5-10 százalékos emelkedést tartana elfogadhatónak. 

Ezután a férfiak és nők közötti nagy nyugdíjszakadékot közelítené egymáshoz. Ezt szerinte úgy lehetne megoldani, hogy nem százalékosan kellene emelni mindenkinek, mert ezzel a különbséget továbbra is fenntartanák.

Karácsony Mihály elmondta, hogy fontosnak tartja azt is, hogy a területenként lévő különbségeket csökkentsék. “Jelenleg a legkevesebb átlagnyugdíj a Mórahalmi Járásnál van, ott 146 ezer forint az átlagnyugdíj, Budapesten pedig 246 ezer forint az átlagnyugdíj, miközben mindegyik nyugdíjasnak ma már a társadalmi státusza ugyanaz” - fogalmazott Karácsony Mihály.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés