Karafiáth Orsolya: ha engem valaki bánt, viszont bántok

Belföld
Hirdetés

Társaságban vagy nyilvánosan nem mondja ki rögtön, ami az eszébe jut, “mert már olyan kontroll van a fejemben, hogy megőrülök”. 

Karafiáth Orsolya
Karafiáth Orsolya

Karafiáth Orsolya író, költő, publicista azzal egyetért, hogy minden ember ugyanolyan értékes, és mindenkinek jár a tisztelet, de az egalizálás, az “agyára megy”, például ha azt mondják, hogy minden ember ugyanolyan szép. Hisz abba, hogy “rossz tett helyében rosszat várj”, vagyis ha őt bántják, akkor viszont bánt, tette hozzá Karafiáth az Élőben Jófej című műsorban a Spirit FM-en.

“Nem véletlenül írok, gondolkodom egyes esetekről és nem az emberiség nagy kérdéseiről, mert azokhoz én nem tudok hozzáférni, nekem erre nincsenek kulcsaim. Nem gondolom azt, hogy nekem kéne akár bántalmazás, akár mindenféle beszéd ügyében rendet tenni. Nem hiszek az ilyen általános igazságokban” - magyarázta. Hozzátette, hogy inkább egyes esetekben tud döntést hozni.

Azt is elmondta, hogy vannak durva viccei, gyorsan pörög az agya, de társaságban vagy nyilvánosan nem mondja ki rögtön, ami az eszébe jut, “mert már olyan kontroll van a fejemben, hogy megőrülök”. De ha hibázik, vagy megbánt másokat, bocsánatot kér, és mint mondja, szereti megbeszélni a konfliktusokat,  “mert egész életemben ezt tartottam célravezetőnek”.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés