Kassai Lajos: "villanypásztorra tesszük a gyermekeinket"

Belföld
Hirdetés

A család a minden: az, ami lehet a földi pokol, de lehet a földi mennyország, mondta el Kassai Lajos lovasíjász a Spirit FM-en az Élőben Jófej című műsorban. Az, hogy milyen családi háttérből kerülünk ki, hogy milyen a viszony a szüleinkkel, ez az egész életünket meghatározza véleménye szerint. 

Kassai Lajos lovasíjász
Kassai Lajos lovasíjász

Úgy gondolja, mindig az ismertet keressük. Ha egy olyan családból jön valaki, ahol az apa ivott és verte az édesanyát, akkor az lesz a megszokott dolog a gyerek számára, és könnyen ezt a mintát viheti tovább, hogy ilyen a szerelem. “Jó ember ez a Jóska, csak ha iszik…” - hozta a már-már klasszikusnak számító példamondatot. 

Az első gyermeke nevelése során nem látta magát kreatívnak, nem látta magát olyan szülőnek, aki átgondolja, hogyan nevelje fel a gyermekét, hanem a hozott mintái alapján cselekedett. “Most megadatott, hogy érett fejjel, később születtek gyerekeim és már látom az ideszülető lelket, és egészen másképp nézek ezekre a folyamatokra, mint ösztönszerűen, 20 évesen” - fejtette ki.

Azt mondja, ma már egészen más apa, mint 40 évvel ezelőtt. Akkoriban “olyan apa voltam, aki lekövette a szüleit, ugyanaz a struktúra volt, nem volt se időm, se szellemi kapacitásom azon változtatni” - fogalmazott a lovasíjász.

Az első gyermekénél például fontosnak tartotta az önállóságot, ezért a lányának külön szobája volt. 

“Ha most megkérdeznek, azt mondom, hogy három nagyon veszélyes dolog van egy gyermek életére: a tápszer, a babakocsi meg a bölcsőde. És nem lehet külön szobája”. 

“Nagyon gyorsan szakadnak meg a szülő-gyermek kapcsolatok, villanypásztorra tesszük a gyerekeinket, elképesztő. Én azt mondom, hogy anyának lenni extrém sport. Elképesztő kihívás” - tette hozzá. És nagyon fontosnak tartja, hogy legyen az anya mellett egy apa, egy társ, mert a férfinak minden feltételt meg kell teremtenie ahhoz, hogy a nő a gyerekkel legyen.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés